30/6/16

Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας "Γλαύκος Κληρίδης".

Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας "Γλαύκος Κληρίδης".


Όπως συμβαίνει σε πολλά κράτη του κόσμου, έτσι και στην Κύπρο, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τον Γλαύκο Κληρίδη, δίνοντας το όνομα του στο τερματικό του μεγαλυτέρου αεροδρομίου της χώρας μας, το οποίο συνιστά την κύρια πύλη εισόδου και εξόδου από την Κύπρο.
Η απόφαση μας για μετονομασία του τερματικού του αεροδρομίου της Λάρνακας, ελήφθη έχοντας υπόψη πως ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε μία ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα, με διεθνές εκτόπισμα και δράση.
Ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ένας ηγέτης που με το έργο, τις ιδέες και την καθημερινή του παρουσία, ενίσχυε το κλίμα μετριοπάθειας, στήριζε τον διάλογο, εμπλούτιζε την δημοκρατία και κατάφερε να καταστήσει την Κύπρο κατά την περίοδο της Προεδρίας του, ισότιμο συνομιλητή στις Βρυξέλες και σε διεθνή φόρα.
Ανέδειξε την χώρα μας, διεξάγοντας αγώνα για ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναβαθμίζοντας καθοριστικά σε μία κρίσιμη περίοδο την διεθνή μας υπόσταση και την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.
Υπήρξε ακόμη ο Γλαύκος Κληρίδης μία αναγνωρισμένη διεθνώς προσωπικότητα, που διακρίθηκε στον αγώνα κατά του ναζισμού κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η πολύμορφη και πολυετής συμβολή του στου αγώνες του Κυπριακού λαού έχει καταγραφεί στην ιστορία με θετικό πρόσημο.
Επί πλέον, επί προεδρίας του αειμνήστου Γλαύκου Κληρίδη, ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουμε σε συμφωνία με εταιρεία από τον ιδιωτικό τομέα για ανέγερση των δύο νέων αερολιμένων στη χώρα μας.
Η σημερινή μετονομασία του τερματικού του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας σε «Γλαύκος Κληρίδης», συνιστά την ελάχιστη ανταπόδοση στα όσα προσέφερε στον τόπο μας.