14/6/16

ΓΕΣΥ: ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΕΣΥ: ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Χαιρετίζουμε την απόφαση του «παραπλανημένου» Προέδρου Αναστασιάδη να αναμειχθεί ο ίδιος με το θέμα του ΓΕΣΥ, συγκαλώντας τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, και αναμένουμε άμεσες λύσεις προς όφελος όλων των πολιτών. 
Τονίζουμε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης προτού πάρει οποιαδήποτε απόφαση να προχωρήσει σε ορθή και αντικειμενική αξιολόγηση της παραγωγικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα δημόσια νοσηλευτήρια.
Οι ανάγκες σε προσωπικό, πρέπει να καθοριστούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες στα νοσηλευτήρια, την παραγωγικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών, και όχι με απλή κάλυψη του όποιου αριθμητικού κενού στις κλινικές, διότι ορισμένες φορές οι αριθμοί είναι παραπλανητικοί.
Επαναλαμβάνουμε την αναγκαιότητα παροχής οικονομικών και ηθικών κινήτρων στους ιατρούς για να στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επίσης και στην αναγκαιότητα παροχής επιβράβευσης της παραγωγικότητας.
Τονίζουμε επίσης ότι το κράτος οφείλει να εξετάσει εάν υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσω ανισοτήτων που υπάρχουν στις απολαβές των γιατρών που πληρώνονται από το κράτος. Για παράδειγμα να επανεξεταστούν τα υπερπρονόμια των γιατρών του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου και του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας, οι οποίοι πληρώνονται από το κράτος με διάφορους τρόπους, και σε ότι αφορά τους δεύτερους έχουν και δικαίωμα να ιδιωτεύουν.
Το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει τόσο στο αρμόδιο υπουργείο όσο και στην επιτροπή Υγείας της Βουλής για την τάχιστη υλοποίηση του ΓΕΣΥ.
Επιστολή με ερωτήματα που αφορούν πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος και πιθανή εκμετάλλευση των καρκινοπαθών αποστάληκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σας κοινοποιείται.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ