14/6/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για τον τομέα της Υγείας

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου
για τον τομέα της Υγείας

Οι κυβερνώντες να πάψουν να είναι μέρος του προβλήματος
και να δώσουν λύσεις προς την ορθή κατεύθυνση

Τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας είναι πολλά, τα οποία οι πολίτες ζουν καθημερινά, με ένα επώδυνο και οδυνηρό τρόπο.
Όλοι τα αντιλαμβάνονταν εκτός από τους κυβερνώντες, οι οποίοι όχι μόνο αρνούνταν το διάλογο με τους εμπλεκόμενους, αλλά με διάφορα παραπλανητικά στοιχεία ωραιοποιούσαν τη θλιβερή κατάσταση.
Τώρα οι κυβερνώντες, υπό το βάρος των προβλημάτων στη δημόσια υγεία και της κατακραυγής της κοινωνίας, αποφάσισαν να ασχοληθούν μαζί της. Ελπίζουμε να είναι ουσιαστική η ενασχόλησή τους και να είναι προς την ορθή κατεύθυνση.
Αυτό σημαίνει:
1.    Άμεσα να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που καθημερινά βασανίζουν τους πολίτες (υποστελέχωση, λίστες αναμονής, έλλειψη σε φάρμακα και αναλώσιμα κλπ). Τα προβλήματα αυτά έχουν εκτραχυνθεί εξαιτίας της πολιτικής σκληρής λιτότητας που ακολουθούν οι κυβερνώντες. Η Κύπρος έχει το χαμηλότερο προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία στην Ε.Ε.
2.    Πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση του ΓΕΣΥ, με περιεχόμενο όπως ομόφωνα αποφασίστηκε από τους εμπλεκόμενους, για ένα καθολικό σύστημα που να παρέχει ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες. Οι κυβερνώντες ξήλωσαν τους σχεδιασμούς, άλλαξαν το περιεχόμενο του ΓΕΣΥ και πρέπει άμεσα να το επαναφέρουν.
Οι κυβερνώντες με την πολιτική τους έγιναν μέρος των προβλημάτων στη δημόσια υγεία. Τριάμισι χρόνια από τότε που ανέλαβαν την εξουσία, καλούνται επιτέλους να εγκύψουν με προσοχή και να δώσουν λύσεις προς όφελος της κοινωνίας και όχι των μεγάλων συμφερόντων.

14/06/2016