15/6/16

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη νέα Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τη νέα Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τη νέα Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Elizabeth Spehar.

Μετά τη συνάντηση, η κα Spehar δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είναι τιμή μου που ο ΓΓ του ΟΗΕ με διόρισε Ειδικό του Αντιπρόσωπο».

Πρόσθεσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο «σε μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική περίοδο όπου οι ηγέτες φαίνονται πολύ αποφασισμένοι να φέρουν λύση στις κοινότητες».

Ερωτηθείσα είπε ότι «είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη και μπορώ να πω ότι είχα μια πολύ καλή ενημέρωση από αυτόν για τις συνομιλίες. Φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τους δύο ηγέτες και έχω ακούσει από αυτούς απευθείας ότι πιστεύουν πως μια λύση μπορεί να επιτευχθεί φέτος. Ελπίζω να συνεχίσουν να έχουν την ενέργεια και τη δέσμευση για να το πετύχουν αυτό».

Σε ερώτηση αν τα Ηνωμένα Έθνη θα υιοθετήσουν διαφορετική προσέγγιση στις συνομιλίες με την ίδια τώρα στο πηδάλιο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η κα Spehar απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι της διαδικασίας ηγούνται οι ηγέτες και ότι αυτοί αποφασίζουν ποιος είναι ο τρόπος διεξαγωγής των συνομιλιών.