14/6/16

Τοποθέτηση της Βουλής των Αντιπροσώπων επί δημοσιεύματος για τη διενέργεια εργασιών στο κτήριο της Βουλής

Τοποθέτηση της Βουλής των Αντιπροσώπων επί δημοσιεύματος για τη διενέργεια εργασιών στο κτήριο της Βουλής


Σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ημερομηνίας 9 Ιουνίου 2016 αναφορικά με τις εργασίες επέκτασης/αντικατάστασης στο υφιστάμενο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρουμε τα ακόλουθα:
1. Η εκτέλεση των υπό αναφορά εργασιών διενεργήθηκε έπειτα από την υποβολή προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικών εκθέσεων της Εθνικής Αρχής Ασφάλειας και της Αστυνομίας σε σχέση με τη φυσική ασφάλεια του κτηρίου. Ειδικότερα, με βάση τις εν λόγω εκθέσεις, κρίθηκε αναγκαία τόσο η επέκταση του χώρου της εισόδου στην πρόσοψη του κτηρίου όσο και η κατασκευή περίφραξης με κιγκλίδωμα συγκεκριμένων προδιαγραφών, με στόχο τη διαχείριση του κινδύνου που ενδεχομένως να ανακύψει μελλοντικά σύμφωνα με τις από κοινού εκτιμήσεις των εν λόγω αρχών.
2. Με βάση τις διατάξεις της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας δεν απαιτείται η εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας για κυβερνητικές αναπτύξεις, αλλά η υποβολή στην πολεοδομική Αρχή σχετικής ειδοποίησης για την υλοποίηση κάθε προτεινόμενης ανάπτυξης. Συναφώς, η εν λόγω ειδοποίηση υποβλήθηκε στον προβλεπόμενο Τύπο και μέσω του Τμήματος Δημοσίων Έργων ζητήθηκαν οι απόψεις του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Δήμου Λευκωσίας.
3. Αναφορικά με την υλοποίηση των υπό αναφορά εργασιών στο κτήριο της Βουλής, η πολεοδομική Αρχή, με γνώμονα ότι οι σχετικές εργασίες κρίθηκαν σκόπιμες για λόγους ασφάλειας, δεν έφερε ένσταση στην εκτέλεσή τους.
4. Στη βάση των πιο πάνω άρχισε η εκτέλεση των υπό αναφορά εργασιών.