27/5/16

ΑΝΕΠΙΛΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΠΙΛΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ


Καλούμε για πολλοστή τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, και όχι με την τιμωρία ανθρώπων οι οποίοι έχουν το σθένος να περιγράψουν  τα προβλήματα, και να αγωνίζονται για την βελτίωση της κατάστασης.

Αναφορικά με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος του μέχρι πρότινος υποψηφίου βουλευτή της Αλληλεγγύης, νοσηλευτικού λειτουργού, Μάριου Μυλωνά, για δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις Ψυχιατρικές Υπηρεσίες, κρίνουμε ότι είναι άνευ αντικειμένου και άδικη.

Τα γεγονότα στα οποία αναφέρθηκε δημόσια ο κύριος Μυλωνάς είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί πολλές φορές από πλείστους όσους εργαζόμενους στις Ψυχιατρικές Υπηρεσίες, αλλά και συγγενείς ασθενών, ενώ εκτενή ρεπορτάζ σχετικά με τις συνθήκες νοσηλείας σε συγκεκριμένους θαλάμους, έχουν μεταδοθεί πολλές φορές από τα ΜΜΕ.

Σημειώνουμε ότι σε επίσκεψη της προέδρου της Αλληλεγγύης με στελέχη του Κινήματος στο Ψυχιατρείο, γίναμε αποδέκτες για πολλοστή φορά των ιδίων παραπόνων και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τις συνθήκες.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ