4/5/16

Δήλωση Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού

Δήλωση Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού

μετά την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την Επαρχία Λευκωσίας


Πρώτα από όλα εύχομαι χρόνια πολλά στον κυπριακό λαό.
Η κορυφαία στιγμή για τη δημοκρατία, δεν είναι σήμερα. Θα είναι στις 22 του Μάη. Ο λαός καλείται να στείλει στη Βουλή τους πιο άξιους, αυτούς που μπορούν να τον εκπροσωπήσουν. Όλοι πρέπει να συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές. Ο καθένας πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Η αποχή του απλώς ενισχύει τις αντιλαϊκές πολιτικές, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αυτών που μας κυβερνούν. Η κάθε ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Έχουμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. Άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να εργαστούν άοκνα και με ανιδιοτέλεια. Το ψηφοδέλτιο μας συνοδεύεται από την πολιτική μας πρόταση, στο κυπριακό αλλά και στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα. Στο Κυπριακό πρόβλημα δεν χωρούν ούτε σκοπιμότητες, ούτε ανέξοδες ρητορείες. Μόνο πατριωτισμός, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Στόχος μας είναι η λύση που θα αντέξει σε δυσκολίες στην εφαρμογή της, που θα βασίζεται σε συμφωνημένες αρχές και πλαίσιο. Με μία και μόνη κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα. Λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα επανενώνει τον τόπο, τους θεσμούς και την οικονομία και να διασφαλίζει τις βασικές ελευθερίες και δικαιώματα όλων των Κυπρίων.
Έχει δίκαιο η κυβέρνηση να μιλά για success story. Για πρωταθλητισμό. Είμαστε πρωταθλητές στην κοινωνική ανισότητα, στη μακροχρόνια ανεργία και στη μείωση των μισθών. Ο τομέας της δημόσιας υγείας καταρρέει και η Κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια. Η Κύπρος είναι πλέον από τα κράτη που αφιερώνουν τις λιγότερες, τις ελάχιστες δαπάνες για την υγεία. Οι εκποιήσεις, πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις προωθούνται. 234 χιλιάδες συνανθρώπων μας ζουν στο όριο της φτώχειας, οι συνταξιούχοι μας φυτοζωούν και οι νέοι μας μεταναστεύουν. Ταυτόχρονα, βιώνουμε την καταρράκωση των θεσμών από τους άριστους των αρίστων που διόρισε η κυβέρνηση. Ζητούν από τον κυπριακό λαό να υποστηρίξει, να υπερψηφίσει τη συνέχιση αυτής της κατάστασης, την οποία αποκαλούν μάλιστα κατάσταση «σταθερότητας» και «προοπτικής».
Υπάρχει εναλλακτική επιλογή. Σταθερότητα στις αρχές επίλυσης του Κυπριακού για λύση που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει την πατρίδα μας. Αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές, στις ιδιωτικοποιήσεις. Για παιδεία, υγεία, κοινωνικό κράτος, θαλπωρή στους συνταξιούχους και σεβασμό στις γυναίκες, για κράτος δικαίου, μακριά από αυταρχισμούς και αλαζονεία. Εγγύηση γι’ αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις. Όσο πιο ισχυροί είμαστε στη Βουλή, τόσο πιο ισχυρά μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια και τα δικαιώματα του κυπριακού λαού. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!
04/05/2016