12/4/16

ΣΥΝΤΑΓΕΣ.... ΦΑΓΩΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ




ΣΥΝΤΑΓΕΣ.... ΦΑΓΩΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ Υποψήφιου βουλευτή ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στη Λευκωσία.

Ακολουθεί συνταγή μαγειρέματος και φαγώματος μιας λαϊκής κατάκτησης, του Οργανισμού Αναπτύξεως Γης.(ΚΟΑΓ).
ΛΟΓΟΣ ΦΑΓΩΜΑΤΟΣ: Είναι ημικρατικός Οργανισμός που από το 1982 που ιδρύθηκε, έχει στεγάσει 4000 οικογένειες «πληβείων» που ούτε στον ύπνο τους έβλεπαν κεραμίδι να βάλουν από κάτω το κεφάλι τους. Κάθεται στο στομάχι του τμήματος του «βαθέως κράτους» που ασχολείται με την ανάπτυξη γης, αφού ανακατώνεται στα πόδια του πουλώντας καλύτερα και φθηνότερα σπίτια.Γι’αυτό πρέπει να φαγωθεί και να μας αδειάσει τη γωνιά.
ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΥΛΙΚΑ: 2-3 σπίτια με κακοτεχνίες
2-3 αγανακτισμένοι αγοραστές κατοικιών
1-2 κάμερες
1-2 εφημερίδες μεγάλης, κατά προτίμηση, κυκλοφορίας
Μαύρο και κίτρινο μελάνι
5-6 πρόθυμα μέλη Δ.Σ., βουλευτές, ελεγκτές και λοιποί συγγενείς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Εντοπίζουμε τα σπίτια που έχουν υπαρκτά και ανύπαρκτα προβλήματα.Βάζουμε τις κάμερες στη σωστή θέση , οπτικογραφούμε το πρόβλημα ,ρίχνουμε μαύρο μελάνι, προσθέτουμε τις φωνές του αγανακτισμένου αγοραστή και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μείγμα να πάρει αποκρουστική όψη και δυσάρεστη οσμή. Προωθούμε το μείγμα στις οθόνες των τηλεοράσεων και ταυτόχρονα ,αφού προσθέσουμε ικανοποιητική ποσότητα κίτρινου μελανιού του τύπου «μίζες εκατομμυρίων στον ΚΟΑΓ», το πλασάρουμε στις εφημερίδες. Στη συνέχεια ανακατεύουμε στο μείγμα μέλη Δ.Σ. και γενικό ελεγκτή και ο πρόθυμος βουλευτής το προωθεί στη βουλή, συνοδευόμενος από αγανακτισμένους αγοραστές ψηφοφόρους. Παίρνουμε το μείγμα, τα δημοσιεύματα, τα πορίσματα της βουλής και του ερευνώντα λειτουργού, το προσωπικό του Οργανισμού, τα συμβόλαια και τα βάζουμε σε βαθιά λεκάνη. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα αδειάζουμε σε μεγάλο ταψί. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για τρείς-τέσσερις περίπου μήνες. Ο ΚΟΑΓ έχει απαξιωθεί εντελώς, έχει άσχημη όψη βρωμάει «σκανδαλίλα». Οι πολίτες τον αποστρέφονται και είναι έτοιμος για φάγωμα ή καλύτερα για πέταμα.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.!!!
Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, αυτό που αποκαλώ «βαθύ κράτος», ποτέ δεν χώνεψε τις λαϊκές κατακτήσεις, όπως τον Συνεργατισμό, τους ημικρατικούς Οργανισμούς, τους φορείς κοινωνικής στέγασης και γενικά οποιαδήποτε δραστηριότητα αποτελεί γι’αυτούς «διαφυγόν κέρδος». Καραδοκούν και μόλις τους δοθεί η ευκαιρία επιτίθενται, είτε για να οικοιοποιηθούν δια των ιδιωτικοποιήσεων τους φορείς αυτούς, είτε για να τους εξαφανίσουν από προσώπου γης.
Βασική προϋπόθεση για να πετύχουν το στόχο τους, είναι η φθορά των φορέων στις συνειδήσεις των πολιτών που εξυπηρετούνται απ’αυτούς. Και ο καλύτερος τρόπος είναι η αξιοποίηση υπαρκτών ή κατασκευασμένων σκανδάλων.Έδωσα πιο πάνω με σκωπτική διάθεση την περίπτωση του ΚΟΑΓ. Ας δούμε τι κάνουν με τον Συνεργατισμό.Παίρνουν το σκάνδαλο στη ΣΠΕ Αγίας Φύλας που αφορά διασπάθηση μερικών εκατομυρίων από επιτρόπους και υπαλλήλους και το μετατρέπουν σε μέγιστο θέμα για κάμποσο καιρό. Τα Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν το θέμα με τα μελανώτερα χρώματα και δημιουργείται στον πολίτη η εικόνα ότι ο Συνεργατισμός βρίθει σκανδάλων και πως ,ούτε λίγο ούτε πολύ, ευθύνεται για την κατάρρευση της οικονομίας. Άν μάλιστα ανάμεσα στους κλέφτες είναι και κανένας «αριστερόχειρας» , ακόμα καλύτερα, αναδεικνύουν και την ανηθικότητα της αριστεράς. Μ’ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.Το θέμα κατά καιρούς επανέρχεται στην επικαιρότητα και ο στόχος επιτυγχάνεται. Οι αντιστάσεις στην μετατροπή του Συνεργατισμού σε μια ακόμα εμπορική τράπεζα χωρίς καμμιά κοινωνική ευαισθησία και ύστερα στην ιδιωτικοποίηση του, έχουν καμφθεί και ο δρόμος είναι ανοιχτός.
Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτουν τα «τεράστια» σκάνδαλα του Συνεργατισμού, του ΚΟΑΓ, της ΑΗΚ, της ΣΥΤΑ,της ΑΛΚ, κάνουν γαργάρα το σκάνδαλο των ελληνικών ομολόγων αξίας 4.5 δισεκατομμυρίων, τα οποία οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ κυπριακές τράπεζες αγόρασαν από τις γερμανικές με προμήθεια(βλέπε μίζες) 5%, ενώ γνώριζαν πως ακολουθούσε κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Ή το άλλο της αγοράς από κυπριακή ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα, με την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας, της UNIASTROUM με ποσό υπερδεκαπλάσιο της αξίας της.Σκάνδαλα που κατέστρεψαν την οικονομία μας.
Ας μην πατάμε την πεπονόφλουδα. Ας μην απαξιώνουμε τις κατακτήσεις μας. Να παλέψουμε να μείνουν στην ιδιοκτησία του λαού. Και σε όσες βάλουν χέρι, να τις επαναφέρουμε στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, τον Κυπριακό λαό.