27/4/16

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας


Στοπλαίσιο της Αναπτυξιακής Μεταρρύθμισης και της προσπάθειας για ενίσχυση του επενδυτικού περιβάλλοντος και προβολής της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, η Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΜΔΜ) σε συνεργασία με τον CIPA ετοίμασαν ολοκληρωμένο Οδηγό για επενδυτές.

ΟΟδηγός παρέχει απλή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση όσον αφορά το νομικό και φορολογικό πλαίσιο της Κύπρου, τα κίνητρα για τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις, τη διαδικασία εγγραφής εταιρίας στην Κύπρο, πληροφόρηση για τις εποπτικές Αρχές, καθώς και συγκεντρωμένα στοιχεία επικοινωνίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς. Παρέχει, επίσης, πληροφόρηση για άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους επενδυτές, όπως η αγορά εργασίας, η μετανάστευση, οι ευκαιρίες χρηματοδότησης κ.α.

Οσυνεκτικός αυτός Οδηγός αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κύπρο, καθώς και για αυτούς που ενδιαφέρονται να προωθήσουν συνεργασίες με ξένους επενδυτές. 

Ηηλεκτρονική μορφή του Οδηγού είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του CIPA www.investcyprus.org .cy/en/media -center/investors- guide και της ΜΔΜ www.reform.gov.cy .

____________
ΡΜ/ΜΚΥ/ΕΓ