24/3/16

ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Η νεαρή Κατερίνα Γαβριηλίδου, με το εκπληκτικό βιογραφικό,  θα βραβευθεί τον Ιούνιο  στο Λονδίνο για το έργο της σε θέματα πολιτικής για την νεολαία και ενδυνάμωσης των νέων στην Κύπρο.
Δήλωση Κατερίνας Γαβριηλίδου
Όραμα μου, να ακουστεί η φωνή της νεολαίας της χώρας μας στην Βουλή, η προάσπιση των δικαιωμάτων των νέων στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική ενσωμάτωση, και στο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των νέων για ένα καλύτερο μέλλον.
Είναι μεγάλη μου τιμή που έχω επιλεγεί ως «Αριστίνδην» υποψήφια Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών.
Όραμα μου είναι να ακουστεί η φωνή της νεολαίας της χώρας μας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η προάσπιση των δικαιωμάτων των νέων στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική ενσωμάτωση, και στο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των νέων για ένα καλύτερο μέλλον.
Μου δίνεται αυτή η ευκαιρία από τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα ο οποίος πιστεύει πολύ στους νέους, και το έχει αποδείξει από την αρχή της πορείας του ιδρύοντας τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου που προσφέρει ευκαιρίες για νέους μέχρι και σήμερα.
Η πολυετής εμπειρία μου σε θέματα πολιτικής για τη νεολαία, κυρίως μέσω της εθελοντικής μου συμμετοχής στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου από το 2012,  μου έχει δώσει τις γνώσεις και ικανότητες να εκπροσωπώ τους νέους της χώρας μας στην Βουλή σε περίπτωση εκλογής μου.
Σύντομο Βιογραφικό
Η Κατερίνα Γαβριηλίδου γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1988 στην Λευκωσία.
Αποφοίτησε το 2006 από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα με άριστα, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση στις Παγκύπριες εξετάσεις στον κλάδο των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο με σπουδές Βusiness Studies στο Lancaster University, και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE). Ακολούθως,  έκανε πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες και στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα πολιτικής, φιλοσοφίας, και ιστορίας στο Oxford University. Έχει εργαστεί στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο Λονδίνο και στον τομέα της Εκπαίδευσης στο Qatar Foundation.
Από το 2012 συμμετέχει εθελοντικά στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, συνεχίζοντας για ένα χρόνο ως Πρέσβειρα Νεολαίας για την ενεργό συμμετοχή των Νέων και το διαρθρωμένο διάλογο. Μέσα από αυτή την ιδιότητα έχει εκπροσωπήσει τους νέους της Κύπρου σε συνέδρια νεολαίας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νεολαίας 2013 στην Λιθουανία, το Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας 2014 στην Σρι Λάνκα, και το παγκόσμιο συνέδριο «One Young World» στην Νότιο Αφρική. Επιπρόσθετα, έχει εκπροσωπήσει την Ευρωπαική νεολαία σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ακόμη, έχει επιλεγεί από το Harvard University για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα «Harvard Project for Asian and International Relations» στο Χάρβαρντ, Ντουμπάι και Τόκυο, ενώ συμμετείχε στο Πρόγραμμα Νέων Ηγετών της Κοινοπολιτείας «33Fifty» στην Σκοτία, και σε πολλά άλλα συνέδρια.
Είναι εκλεγμένο μέλος στο Συμβουλευτικό Σώμα Νέων του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών UN Habitat εκπροσωπώντας την Ευρώπη, ενώ έχει επιλεγεί ως Global Shaper από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, και ως Commonwealth Young Achiever από το Συμβούλιο Νεολαίας της Κοινοπολιτείας.
Έχει γράψει άρθρα και εκθέσεις που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Oxford Philosophical Society Review
Τον Ιούνιο του 2016 η Κατερίνα Γαβριηλίδου θα βραβευθεί από την Βασίλισσα Ελισάβετ στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ στο Λονδίνο με το βραβείο Queens Young Leaders Award, για το έργο της σε θέματα πολιτικής για την νεολαία και ενδυνάμωσης των νέων στην Κύπρο.