28/3/16

Η απεργία πρέπει να λήξει. Αλλά για να λήξει θα πρέπει να υπάρξει συμβιβαστική λύση.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Η απεργία πρέπει να λήξει. Αλλά για να λήξει θα πρέπει να υπάρξει συμβιβαστική λύση.
Επιχείρησα να μεσολαβήσω προσωπικά. Διαπίστωσα ότι η ΠΑΣΥΝΟ έβαλε νερό στο κρασί της με νέες προτάσεις.   Δυστυχώς η Κυβέρνηση με τις δηλώσεις της και του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ρίχνει λάδι στην φωτιά.

28 Μαρ. 16
Στο ζήτημα της ΠΑΣΥΝΟ θέλω να καταγγείλω την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών για πλήρη παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Τα ποσά στα οποία αναφέρεται ο Υπουργός ως κόστος είναι εντελώς αναληθή και παραπλανητικά. Θέλω ταυτόχρονα να σημειώσω πως δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία ότι  Κυβέρνηση   εξωθεί, επιδιώκει και θέλει την απεργία στα κρατικά νοσηλευτήρια γιατί έτσι εξυπηρετείται η βασική της νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία,   να στρέψει στον ιδιωτικό τομέα την Υγεία. Η ΠΑΣΥΝΟ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως είναι έτοιμη για διάλογο. Επιχείρησα να μεσολαβήσω προσωπικά. Διαπίστωσα ότι η ΠΑΣΥΝΟ ήταν έτοιμη  και έβαλε νερό στο κρασί της με νέες προτάσεις.   Δυστυχώς η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν δείχνει πνεύμα για παραγωγικό διάλογο  αλλά αντίθετα με τις δηλώσεις της και του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ρίχνει λάδι στην φωτιά.
Με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο τελικός στόχος της Κυβέρνησης είναι  να πνίξει την όποια προοπτική για εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Καλώ την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται και να  εγκαταλείψει  τους δογματισμούς της. Η απεργία πρέπει να λήξει. Αλλά για να λήξει θα πρέπει να υπάρξει συμβιβαστική λύση. Δεν ευσταθεί  το επιχείρημα του Υπουργού Οικονομικών ότι  κανένας δεν υποχρέωσε τους νοσηλευτές να αποκτήσουν 3ετες και 4ετες πτυχίο. Είναι στα σχέδια υπηρεσίας των νοσηλευτών ως  απαίτηση  για να προσληφθούν. Επιτέλους είναι καιρός να πάψει αυτή η Κυβέρνηση να ψεύδεται  και να αναλάβει τις ευθύνες της.