28/3/16

Απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών σε δημοσιεύματα

Απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών σε δημοσιεύματα


Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου, σχετικά με διεξαγομένη έρευνα για τις πρακτικές χορήγησης θεωρήσεων εισόδου από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Αμμάν της Ιορδανίας, το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι οι εν λόγω υποθέσεις προέκυψαν μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε, τόσο στη Λευκωσία, όσο και με επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εξωτερικών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ακολούθως, για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας, για σκοπούς περαιτέρω διερεύνησης, ο οποίος την παρέπεμψε στην Αστυνομία για διεξαγωγή της δέουσας έρευνας. Συναφώς αναφέρεται ότι επί του θέματος ενημερώθηκε, αρμοδίως, και ο Γενικός Ελεγκτής. Μέχρι στιγμής, οι έρευνες ευρίσκονται εν εξελίξει και δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε κατάληξη. Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Εξωτερικών, ως όφειλε, υπήρξε φειδωλό στις τοποθετήσεις του.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει λύπη και απογοήτευση γιατί, χωρίς δική του υπαιτιότητα, και για σκοπούς δημιουργίας εντυπώσεων, το θέμα διέρρευσε προς ΜΜΕ και δη προς πρόσωπα τα οποία θα έπρεπε να είναι διπλά προσεκτικά όταν ασχολούνται με θέματα διερεύνησης πειθαρχικών παραπτωμάτων.