16/3/16

Πορεία διοργανώνει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για καλλιέργεια υδατικής συνείδησης

Πορεία διοργανώνει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων
για καλλιέργεια υδατικής συνείδησης

 
Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, διοργανώνει  φέτος για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας και την εταιρεία CYMEPA , πορεία του νερού, με τίτλο   «νερόν νεράκι μου πού πάεις, νερόν νεράκι μου», στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 18 και Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 11.00 π.μ., μαθητές Δημοτικών Σχολείων ντυμένοι με κυπριακές στολές, κρατώντας υδρίες και πανό με συνθήματα για την εξοικονόμηση του νερού, θα παρελάσουν στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, απαγγέλλοντας στοίχους στην κυπριακή διάλεκτο σχετικά με την εξοικονόμηση του νερού.   Οι στίχοι είναι από το έντυπο με τίτλο «νερόν νεράκι μου πού πάεις, νερόν νεράκι μου», το οποίο έχει εκδοθεί από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για λογαριασμό του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και διανέμεται δωρεάν.

Η καλλιέργεια υδατικής συνείδησης αποτελεί συνεχές μέλημα του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, το οποίο καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες να μεταδώσει σημαντικά μηνύματα στα παιδιά, σε οργανωμένα σύνολα, και στους πολίτες γενικότερα, σχετικά με την ορθή χρήση και την εξοικονόμηση νερού και κατ’ επέκταση την αειφόρο υδατική ανάπτυξη στον τόπο μας. Οι εκδηλώσεις αυτές ενισχύουν την προσπάθεια του  Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων για καλλιέργεια υδατικής συνείδησης, δίνοντας την ευκαιρία στον κάθε ένα από εμάς να ευαισθητοποιηθεί στην ορθή χρήση και εξοικονόμηση νερού. 

-------------------------

16/3/2016