23/3/16

Εντός Απριλίου η προκήρυξη του έργου επιδότησης των Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας

Εντός Απριλίου η προκήρυξη του έργου επιδότησης
των Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας

για την προώθηση της απασχόλησης
 
To Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της πολιτικής του για τον περιορισμό της ανεργίας, την προώθηση της απασχόλησης μέσω δημιουργίας νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας και ειδικότερα τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εργοδότηση των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) των νέων και των μακροχρόνια ανέργων, σχεδίασε το   «Έργο Επιδότησης των Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας (ΙΓΕΕ) για την Προώθηση της Απασχόλησης », το οποίο θα προκηρυχθεί εντός Απριλίου για εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα Ιδιωτικά Γραφεία Εξεύρεσης Εργασίας. Το Έργο αυτό έχει ήδη εγκριθεί τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, από το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Το συγκεκριμένο Έργο αφορά στην παροχή υπηρεσιών από τα αδειούχα ΙΓΕΕ, για την εξεύρεση εργασίας σε άνεργους μέσω της εφαρμογής του συστήματος «Δελτίο Τοποθέτησης Ανέργου». Η επιδότηση που θα παρέχεται στα ενταγμένα στο Έργο ΙΓΕΕ, ανέρχεται στα 500 ευρώ κατά μέγιστο όριο, για κάθε τοποθέτηση ανέργου σε εργασία. Τα ΙΓΕΕ θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, ώστε να εντάξουν σε εργασία, σε πρώτο στάδιο, τους δικαιούχους του ΕΕΕ.

Το Έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση, Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή   2014-2020». Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στις 500.000 ευρώ για 1.000 τοποθετήσεις ανέργων και καλύπτει την περίοδο μέχρι και τρία χρόνια από την προκήρυξή του, εκτός εάν εξαντληθεί το ποσό του προϋπολογισμού, οπότε το Έργο θα λήξει με ανακοίνωση στον Τύπο.
________________
ΕΑ/ΜΚΑ/ΕΓ