8/3/16

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά, βουλευτής ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Δεν ξέρουν τι εγκρίνουν και τι υπογράφουν

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά, βουλευτής ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις
Δεν ξέρουν τι εγκρίνουν και τι υπογράφουν

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αφού δύο  Νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκαν στη Βουλή δεν είχαν ελεγχθεί και τα κείμενα δεν ήταν κατανοητά ούτε ανταποκρίνονταν στις αιτιολογικές εκθέσεις.
Τα δύο Νομοσχέδια αφορούσαν τις τιτλοποιήσεις κατοικιών σε συνοικισμούς Αυτοστέγασης που οι κάτοχοι τους απεβίωσαν πριν τον 2006 και τις κατοικίες που είναι κτισμένες κατά ένα μέρος σε τουρκοκυπριακή γη.
Τα Νομοσχέδια ήταν έτοιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν προωθήθηκαν ενωρίτερα από την νέα κυβέρνηση για άγνωστους λόγους. Με πολλές πιέσεις που γινόταν σχεδόν σε κάθε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και αφού είχαμε διαβεβαιώσεις ότι τα Νομοσχέδια είχαν ολοκληρωθεί, κατατέθηκαν στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου.
Παρόλο ότι είχε καθοριστεί άμεσα η συνεδρία της Επιτροπής για τη συζήτηση τους, διαπιστώθηκε από τις Υπηρεσίες της Βουλής ότι το περιεχόμενο των Νομοσχεδίων ήταν λανθασμένο και  δεν ανταποκρίνετο στους στόχους της τροποποίησης. Αμέσως ενημερώθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο με επιστολή ζήτησε την άμεση απόσυρση τους.
Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί πότε θα επανακατατεθούν παρόλες τις διαβεβαιώσεις ότι θα γινόταν άμεσα για να λήξη η ταλαιπωρία πολλών προσφυγικών οικογενειών που αναμένουν την τιτλοποίηση της κατοικίας τους είτε γιατί απεβίωσαν οι δικοί τους πριν το 2006 είτε γιατί η κατοικία τους είναι κτισμένη κατά ένα μέρος σε τουρκοκυπριακή γη.
08/03/2016