8/3/16

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Διαπιστώνοντας πως υπάρχει αδιέξοδο στις συνομιλίες, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, η Τουρκία κάνει ένα βήμα παραπέρα για να κερδίσει ακόμα και από το αδιέξοδο.
8 Μαρ. 16
Από την συζήτηση που έγινε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χθες αναφορικά με το προσφυγικό, τους Σύρους πρόσφυγες και την στάση της Τουρκίας διαπιστώνουμε ότι για ακόμα μία φορά η Τουρκία διεκδικεί και κερδίζει, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη υποχωρεί και χάνει η Κύπρος.
Αφού η Τουρκία πήρε στις συνομιλίες για το Κυπριακό όλα τα δώρα Αναστασιάδη στα Κεφάλαια Διακυβέρνησης και Περιουσιακού που ισοδυναμούν με κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία δύο συνιστώντων κρατών, ενός νέου δηλαδή συνεταιρισμού. Τώρα ο κ. Ακιντζί καταθέτει κόκκινες γραμμές για την εκ περιτροπής προεδρία και με χθεσινές του δηλώσεις νέες κόκκινες γραμμές για τις εγγυήσεις. Την ίδια ώρα ο κ. Νταβούτογλου με τις τοποθετήσεις του εχθές στο Ε.Σ επιχειρεί να προωθήσει το πλάνο β’ της Τουρκίας. Διαπιστώνοντας πως υπάρχει αδιέξοδο στις συνομιλίες, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, η Τουρκία κάνει ένα βήμα παραπέρα για να κερδίσει ακόμα και από το αδιέξοδο. Μίλησε εχθές ο κ. Νταβούτογλου για την ανάγκη αναβάθμισης του ψευδοκράτους και ένταξης του στην ευρωπαϊκή και την διεθνή κοινότητα στην περίπτωση μη επίλυσης του Κυπριακού. Δυστυχώς η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν διαθέτει ούτε πλάνο ‘α πόσο μάλλον β’.
Ακόμα μία φορά  φαίνεται πως  από τους αυτοσχεδιασμούς του Προέδρου Αναστασιάδη και  την χρεοκοπία της πολιτικής του «καλού παιδιού» και των υποχωρήσεων  κερδισμένη θα βγει η Τουρκία. Δυστυχώς η πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων την οποία για κάποιο περίεργο λόγο στηρίζει και το ΑΚΕΛ θα αφήσει τραγικές συνέπειες πίσω της ακόμα και στην περίπτωση αδιεξόδου του Κυπριακού. Όχι μόνο έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις για λύση που θα νομιμοποιεί την διχοτόμηση στο νησί και θα μας αφήνει χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και στην περίπτωση μη λύσης θα έχει συμβάλλει στην συνέχιση της κατοχής και στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους.