23/3/16

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΚΙ

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω συναντήθηκε
με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΚΙ


Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΚΙ.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ κ. Σωτήρης Κούμας δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «είχαμε προσκληθεί από τον Υφυπουργό για να μας παραδοθεί το νομοσχέδιο που αφορά στους όρους απασχόλησης των εργοδοτουμένων αορίστου και ορισμένου χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία».

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα μελετηθεί και η συντεχνία θα τοποθετηθεί επί του κειμένου αργότερα, αφότου ενημερωθούν όλα τα μέλη της. Είπε ακόμη ότι αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω και της λήξης της θητείας της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Κληθείς να σχολιάσει την απεργία των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ, είπε ότι «πολύ σωστά είχαμε υπολογίσει ότι αυτή η απεργία μπορούσε να επιφορτίσει με περισσότερες ευθύνες τους γιατρούς. Και έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτές οι ευθύνες δεν πρέπει να μεταφερθούν πάνω στους γιατρούς. Δυστυχώς, αυτό γίνεται τώρα. Τα προβλήματα είναι καθημερινά, πολλαπλασιάζονται καθημερινά, αλλά εμείς ως λειτουργοί υγείας, ως ιατροί, παρέχουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες σε ένα μη κανονικό εργασιακό περιβάλλον για τους γιατρούς, κάτι που σίγουρα δυσκολεύει το έργο μας».

______________

ΡΜ/ΜΚΑ/ΕΓ