19/3/16

Χαιρετισμός της Υπουργού Πρόνοιας στην 24 η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες

Χαιρετισμός της Υπουργού Πρόνοιας στην 24 η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
 
 
Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκλησή σας για να παραστώ και να χαιρετίσω την 24 η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου σας.

Επιτρέψτε μου αρχικά να σας συγχαρώ, αγαπητέ Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού, για την πολύχρονη εθελοντική σας προσφορά και την σημαντική στήριξη που προσφέρετε στα   άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους.

Η πολιτική του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον τομέα της μέριμνας και της φροντίδας ατόμων με αναπηρίες στηρίζεται στις αρχές της διασφάλισης της ισότητας των ευκαιριών, της ίσης μεταχείρισης και της καταπολέμησης των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρίες, της διασφάλισης του δικαιώματός τους για ανεξάρτητη διαβίωση και για πλήρη ένταξή τους στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Τα άτομα με αναπηρίες έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες και εξειδικευμένες δομές, σε δομές απασχόλησης και φροντίδας ενσωματωμένες στην κοινότητα. Είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνουμε ότι στην Κύπρο λειτουργούν στο παρόν στάδιο 40 προγράμματα κοινωνικής φροντίδας από φορείς που παρέχουν υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος, που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρίες και παρέχουν 24ωρη ή διημερεύουσα φροντίδα και τα οποία στηρίζονται από το κράτος οικονομικά. Το 2015, δόθηκε κρατική ενίσχυση συνολικού ποσού ύψους πέραν   των €2.600.000 για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών και άλλων δαπανών τους. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 42% του συνολικού ποσού των Κρατικών Ενισχύσεων που δόθηκαν σε παγκύπρια βάση, σε διάφορα προγράμματα. Στο πλαίσιο αυτό, τα δικά σας προγράμματα έλαβαν για το 2015 συνολική κρατική ενίσχυση ύψους €60.000.

Θέλω πραγματικά να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε και για τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχετε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα έχετε πάντα την προσωπική μου στήριξη και συμπαράσταση, καθώς και τη στήριξη των επί μέρους Τμημάτων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα που εξυπηρετείτε.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στο έργο σας.