11/2/16

Ομιλία Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στις εκδηλώσεις παρουσίασης των υποψηϕίων του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

Ομιλία Γενικού Γραμματέα ΚΕ ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στις εκδηλώσεις παρουσίασης των υποψηϕίων του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις



Στέκομαι σήμερα εδώ με περηϕάνια. Για ακόμα μια ϕορά δείξαμε την ποιοτική υπεροχή του ΑΚΕΛ. Άλλοι αναλώνονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού και άλλοι σε μετεγγραϕές ωσάν η πολιτική να είναι ποδοσϕαιρικό πρωτάθλημα και η Βουλή γήπεδο. Το ΑΚΕΛ έγκαιρα παρουσίασε το ψηϕοδέλτιο του στο λαό. Σε αυτό συμμετέχουν άνθρωποι τους οποίους εξέλεξαν τα μέλη και οι ϕίλοι του ΑΚΕΛ. Όχι ο ηγέτης του Κόμματος ή τα νούμερα της τηλεθέασης, ή ο οποιοσδήποτε άλλος μεγαλοεπιχειρηματίας ή καναλάρχης. Προτείνουμε εκπροσώπηση στη Βουλή από ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν και πολλά να κάνουν. Από ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τη διαϕορά. Με το ήθος, τη σεμνότητα, τη σοβαρότητα και τις ικανότητες τους. Που μπορούν να υπερασπιστούν τα συμϕέροντα των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών. Την προοπτική της Κύπρου και όχι το ξεπούλημα της. Νέοι, γυναίκες, επιστήμονες, έμπειρα στελέχη του Κόμματος, άνθρωποι της ευρύτερης Αριστεράς και των Ν.Δ., είναι στην πρόταση μας για τη νέα Βουλή. Είναι το αντίβαρο στις γελοιότητες μελών του Κοινοβουλίου, που πληθαίνουν τελευταίως προσβάλλοντας όσους εκπροσωπούν με την αλαζονεία το λαϊκισμό και το συντηρητισμό τους που θυμίζει άλλες εποχές.

Όλο και πληθαίνουν όσοι πιστεύουν ότι με αυτή την Κυβέρνηση τίποτε δεν πρόκειται να μείνει όρθιο. Ότι θα διαλυθούν τα πάντα. Ανάχωμα στην επίθεση που δέχεται ο λαός και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι είναι το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις. Όλο και πληθαίνουν όσοι πιστεύουν ότι οι επόμενες γενιές δεν θα έχουν μέλλον στην Κύπρο. Ότι την Κύπρο θα την απειλεί η διχοτόμηση. Θα την τσακίσει η ϕτωχοποίηση. Ανάστημα σε αυτή την απειλή μπορεί να υψώσει το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις. Οι προσδοκίες ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας στρέϕονται ξανά, στο ΑΚΕΛ. Για την αξιοπρέπεια, την προοπτική και την ελπίδα για το μέλλον.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη μας ευθύνη. Να δικαιώσουμε τις προσδοκίες όλων όσοι περιμένουν από εμάς. Όλων αυτών που συναντούμε κάθε μέρα, από διάϕορους πολιτικούς χώρους. Πολλοί μας λένε συνεχώς το ίδιο πράγμα: «μόνο εσείς θα καταϕέρετε να τους σταματήσετε», «μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι». Πρέπει να πιστέψουμε και μείς ότι έχουν δίκαιο.

Το ΑΚΕΛ είναι η καταλυτική δύναμη για την επίλυση του Κυπριακού. Έχει τη δύναμη να θέτει το συμϕέρον του τόπου πάνω από το όποιο μικροκομματικό συμϕέρον και το αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη. Όσο περνάει ο χρόνος τόσο επιβεβαιώνεται η ορθότητα της διαχρονικής του πολιτικής στο Κυπριακό. Το ΑΚΕΛ έχει όραμα για την Κύπρο. Όραμα το οποίο διεκδίκησε στην πράξη. Με προτάσεις που καταργούν την εθνοτική αντιπαράθεση και καταλύουν τους ϕραγμούς που μας ήθελαν να ζούμε πλάι-πλάι. Προτάσεις που μιλούν για την Κύπρο του αύριο, όπου ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι θα ζουν και θα οικοδομούν το κοινό τους μέλλον.

Έπειτα από αρκετές περιπέτειες, διεξάγονται διαπραγματεύσεις με στόχο την εξεύρεση λειτουργικής, βιώσιμης και δίκαιης, υπό τις περιστάσεις, λύσης. Η σωστή λύση είναι μονόδρομος, αν θέλουμε ο λαός μας, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, να ζήσουν δίχως την απειλή εξαϕάνισης, στον τόπο που γεννήθηκαν. Η σωστή λύση είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου. Αυτά σίγουρα δεν μπορεί να τα διασϕαλίσει η όποια λύση. Θα τα διασϕαλίζει μόνο λύση που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό. Που θα αποκλείει κάθε πιθανή ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά μας και θα απομονώνει τα σοβινιστικά και εθνικιστικά στοιχεία. Που θα αποκαθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαϕική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λύση που θα βασίζεται στα Ψηϕίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις Συμϕωνίες Υψηλού Επιπέδου, στο Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Λύση που θα αποστρατιωτικοποιεί την Κύπρο και θα αποκλείει τα όποια εγγυητικά ή δικαιώματα επέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας από ξένες δυνάμεις. Λύση που θα επανενώνει το έδαϕος, το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία στο πλαίσιο δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράϕεται στα κείμενα των Ηνωμένων Εθνών. Μόνο μια τέτοια λύση αϕού συμϕωνηθεί θα πρέπει να τεθεί ενώπιον του κυπριακού λαού σε δημοψηϕίσματα.

Ως ΑΚΕΛ παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτές τις αρχές. Αυτές προτάσσουμε, είτε συνομιλούμε με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, είτε με οποιοδήποτε άλλο. Επαναλαμβάνω για να γίνει ξεκάθαρο: αυτό που επιδιώκουμε είναι έντιμο συμβιβασμό με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Όχι συμβιβασμό με την κατοχή ή με τον οποιοδήποτε τρίτο.

Ορισμένοι επιλέγουν συνειδητά να κάνουν το άσπρο μαύρο για να σκοτώσουν κάθε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Άλλοι να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι αύριο το πρωί το Κυπριακό θα είναι λυμένο. Ενόψει εκλογών ϕαίνεται ότι έχει ξεκινήσει το παιχνίδι εντυπώσεων. Φτάνει πια. Ο λαός μας χόρτασε από τα «δεσμεύομαι». Προδόθηκε πολλές ϕορές από τα μεγάλα λόγια. Διψά για την αλήθεια. Έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμα, μέχρι τη λύση του Κυπριακού. Θα πρέπει πρώτα να καρποϕορήσουν οι προσπάθειες στα θέματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού. Αν καταϕέρουμε να ϕτάσουμε σε συμϕωνία στα ζητήματα της εσωτερικής θα συζητήσουμε τα θέματα της εξωτερικής πτυχής. Εκεί θα αποδείξει η Τουρκία αν πραγματικά θέλει λύση.

Το ΑΚΕΛ δε δίνει σε κανένα λευκή επιταγή για τη διαπραγμάτευση του Κυπριακού. Αντιθέτως, παρακολουθούμε και εκεί και όπου επιβάλλεται κάνουμε κριτική. Ελπίζουμε και απαιτούμε ο κ. Αναστασιάδης να διαπραγματευθεί το Κυπριακό εμμένοντας σε βασικές αρχές και επιδεικνύοντας ταυτόχρονα ευελιξία στην τακτικά και στους χειρισμούς. Ελπίζουμε ότι όλοι και πρώτος από όλους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε συνεχείς επιθέσεις από την ηγεσία του ΔΗΚΟ για την πατριωτική στάση που τηρούμε στο Κυπριακό. Ο στόχος τους είναι προϕανής. Θέλουν να διχάσουν την κοινωνία. Θέλουν να εξυπηρετήσουν τους προεκλογικούς τους στόχους. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σ’ αυτό το διχαστικό λόγο. Επιμένουμε ότι κανένας δεν περισσεύει στην προσπάθεια για επίτευξη λύσης. Φτάνει να δεχόμαστε το συμϕωνημένο πλαίσιο. Φτάνει να είμαστε ειλικρινείς όταν το λέμε.

Η υπευθυνότητα και ο πατριωτισμός του ΑΚΕΛ αντικατοπτρίζεται και στα κοινωνικοοικονομικά θέματα. Το ΑΚΕΛ είναι η δύναμη αντίστασης στην επίθεση που δέχονται τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Σε εμάς προσβλέπουν οι εργαζόμενοι, που βλέπουν το μισθό τους να πετσοκόβεται και δυσκολεύονται να εξασϕαλίσουν τα βασικά για την οικογένεια τους. Οι άνεργοι που χάνουν λίγο-λίγο την ελπίδα για δουλειά. Οι νέοι που δεν μπορούν να χτίσουν τη ζωή τους στην Κύπρο και μεταναστεύουν μαζικά. Οι μαθητές και οι ϕοιτητές που νιώθουν ότι οι κόποι τους θα εξαργυρωθούν με ένα αριθμό στο γραϕείο εργασίας για εξεύρεση δουλειάς. Όσοι υπόκεινται τον εξευτελισμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για ορισμένα ψίχουλα τα οποία η Κυβέρνηση πήρε από τους ϕτωχούς για να δώσει στους ϕτωχότερους. Οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι ανάπηροι, οι μονογονιοί, οι γυναίκες.

Όλους αυτούς δεν μπορεί να τους παρηγορήσει το ποίημα της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ που επαναλαμβάνεται κάθε νύχτα στα δελτία ειδήσεων, ότι «βγαίνουμε από το Μνημόνιο, έρχεται η επανεκκίνηση». Εδώ και τρία χρόνια επανεκκίνηση ακούμε και επανεκκίνηση δε βλέπουμε. Εδώ και τρία χρόνια μας λένε «υπομονή, τελειώνουν οι θυσίες» και όμως εδώ και τρία χρόνια μάς αποτελειώνουν στις θυσίες. Θα ϕύγουμε από το Μνημόνιο. Δεν θα ξεϕύγουμε όμως από τις αντιλαϊκές πολιτικές του Μνημονίου και της λιτότητας. Γιατί αυτές είναι το ιδεολογικό μανιϕέστο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού. Αυτές οι πολιτικές είναι τα πιστεύω τους.

Αδιαϕορούν για τις συνέπειες αυτών των πολιτικών. Για τους 70 χιλιάδες άνεργους και τις 30 χιλιάδες που ήδη μετανάστευσαν. Για τους 234 χιλιάδες συνανθρώπους μας που ζουν στο όριο της ϕτώχειας. Για το γεγονός ότι η αξία των μισθών πήγε πίσω είκοσι χρόνια. Για το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πρώτες τρεις χώρες με τη μεγαλύτερη ανισότητα στην κοινωνία. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι ϕτωχοί ϕτωχότεροι. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ταξικής πολιτικής που επιβάλλει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και Δημοκρατικού Συναγερμού.

Πανηγυρίζουν για την έξοδο στις αγορές και τα χαμηλά, δήθεν, επιτόκια που εξασϕάλισαν. Διερωτούνται γιατί στην Κύπρο συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα ψηλότερα δανειστικά επιτόκια στην Ευρωζώνη; Επικαλούνται συνεχώς τα επιτεύγματα του τραπεζικού τομέα και την πλήρη σταθεροποίηση του. Αναρωτιούνται γιατί οι τράπεζες δεν δίνουν νέα δάνεια; Γιατί χρειάζονται νέα κεϕάλαια; Διαϕημίζουν την καλύτερη του αναμενόμενου επίδοση στα δημόσια οικονομικά και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων. Έχουν αντιληϕθεί από ποιων τις τσέπες παίρνουν τα χρήματα για να κάνουν κομπόδεμα; Από τους συνταξιούχους και τους ϕτωχούς. Τη στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση πετσόκοψε εκατομμύρια από τις παροχές για την κοινωνική πολιτική και την υγεία.

Δεν είναι όμως μόνο η ανηλεής επίθεση στο εισόδημα, στα κεκτημένα και στα δικαιώματα. Είναι και η άνευ προηγουμένου αλαζονεία και ο αυταρχισμός με τον οποίο συμπεριϕέρονται Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ. Διαμαρτυρήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές για την κατάσταση διάλυσης στα νοσοκομεία. Ποια ήταν η αντιμετώπιση τους; Τους είπαν ότι ρεζιλεύουν τη Βουλή και ταλαιπωρούν τους ασθενείς. Αδιαϕορούν αν ρεζιλεύεται ολόκληρο το κράτος όταν ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι εξαιτίας της κατάστασης στα δημόσια νοσηλευτήρια. Έχουν επισκεϕθεί τα νοσοκομεία να δουν τι συμβαίνει; Έχουν καθίσει ποτέ στην ουρά από το χάραμα για να περιμένουν μια εξέταση; Μάλλον όχι. Διαμαρτυρήθηκαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι των λεωϕορείων. Σχεδόν αντανακλαστικά τοποθετήθηκε και πάλι ο Πρόεδρος του Συναγερμού για να τους πει ότι θέτουν σε κίνδυνο την κυπριακή οικονομία! Το ποσό αποκατάστασης που ζητούσαν οι εργαζόμενοι ανερχόταν σε μόνο €47,000. Με τη μεγαλύτερη ευκολία αποϕασίζουν για τους υψηλόμισθους ή τους συνεργάτες τους. Όταν όμως πρόκειται για τους εργαζόμενους «απαιτείται λιτότητα». Αυτά που o ΔΗΣΥ μαζί με το ΔΗΚΟ ψήϕισαν στη βουλή, οι εκποιήσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η πώληση δανείων, δεν θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία; Οι μόνοι που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία είναι οι εργαζόμενοι όταν ζητούν τα δικαιώματα τους. Το χειρότερο από όλα είναι η συμπεριϕορά τους έναντι των εργαζομένων. Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να αιτιολογήσει την αποδέσμευση του για τις ιδιωτικοποιήσεις αποκάλεσε τον κόσμο των Ημικρατικών «γραϕειοκράτες» και «άσχετους». Αναϕερόταν σε αυτούς τους ίδιους που αποκάλεσε «ϕίλους και ϕίλες» με την επιστολή του με την οποία τους καλούσε να τον στηρίξουν στις εκλογές, δεσμευόμενος ότι ήταν εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων. Όταν συζητείτο το θέμα της ασϕάλειας στα αεροδρόμια ο Συναγερμός και πάλι απαξίωνε τη δουλειά των αστυνομικών λέγοντας ότι «πληρώνονται χιλιάδες για να βλέπουν μια οθόνη, για να βλέπουν κάγκελα». Δεν υπήρξε ποτέ προηγουμένως μια Κυβέρνηση που να εξευτελίζει και να απαξιώνει κατάμουτρα και τόσο πολύ, τους εργαζόμενους. Το τραγελαϕικό είναι ότι είναι από αυτούς τους ίδιους που αύριο θα ζητήσουν την ψήϕο τους, εξαίροντας τις υπηρεσίες τους στον τόπο.

Επίσης τραγικό είναι όταν κάθε ϕορά το ΑΚΕΛ αντιτάσσεται σε όλα αυτά ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας για «λαϊκισμό» και απειλώντας μας ότι θα τον βρούμε απέναντι μας. Είμαστε ήδη απέναντι. Δώσαμε αγώνα για να προστατεύσουμε την κύρια κατοικία και τη μικρή επαγγελματική στέγη κόντρα στη μόνιμη άρνηση της Κυβέρνησης. Δίνουμε μάχη για να διασώσουμε τη δημόσια περιουσία. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για να βελτιώσουμε το χάος που δημιούργησε η μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής και η εϕαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Προτείναμε ελάϕρυνση των μικροϊδιοκτητών από τη ϕορολογία της ακίνητης περιουσίας την οποία και πάλι απέρριψαν.

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ. Θέλουμε να δώσουμε στη χώρα νέα δυναμική∙ νέα προοπτική. Να βελτιώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της. Θέλουμε να στηριχθεί η πραγματική οικονομία, στη βάση ενός διαϕορετικού μοντέλου οικονομικής δραστηριότητας. Να στηριχθούμε σε πολιτικές που μπορούν να αποδώσουν, όπως η ριζική μεταρρύθμιση του ϕορολογικού συστήματος για δικαιότερη κατανομή των ϕορολογικών βαρών, δικαιότερη ανακατανομή των πόρων, υιοθέτηση κινήτρων για την ανάπτυξη και πάταξη της ϕοροδιαϕυγής. Να προωθήσουμε εξοικονομήσεις στα δημόσια οικονομικά, ορθολογικά και όχι ισοπεδωτικά και να τις διοχετεύσουμε στην ανάπτυξη και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα των οργανισμών δημόσιας ωϕέλειας. Να ξαναθέσουμε στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής τη μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση και να της δώσουμε πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Να εκπονήσουμε σύγχρονη στρατηγική για στήριξη και ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής. Να προωθήσουμε πραγματική αγροτική μεταρρύθμιση για ανάπτυξη με νέες ριζοσπαστικές μεθόδους παραγωγής και εμπορίας. Να εκσυγχρονίσουμε την τουριστική μας πολιτική. Να ανασυγκροτήσουμε την κοινωνική μας πολιτική με στόχο την καταπολέμηση της ϕτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Να συγκροτήσουμε Ενιαία Εθνική Στεγαστική Πολιτική. Να καταστήσουμε την υγεία δημόσιο δικαίωμα για όλους. Να προστατεύσουμε τα εργασιακά θέσμια και να καταπολεμήσουμε την ανεργία μέσω νέων, ποιοτικών και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. Να προωθήσουμε μέτρα για ελάϕρυνση υπερδανεισμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως ΑΚΕΛ έχουμε ήδη καταθέσει πληθώρα προτάσεων για όλα αυτά και επεξεργαζόμαστε παράλληλα και νέες προτάσεις.

Τέτοιες είναι η δημιουργία και λειτουργία κρατικού χρηματοδοτικού ϕορέα με στόχο τη διοχέτευση της αναγκαίας ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η μείωση των ενοικίων. Η προώθηση νομοθετικής κατοχύρωσης επαγγελμάτων και ειδικοτήτων. Η επέκταση του ανεργιακού επιδόματος. Η στήριξη της μητρότητας ως και η ισότιμη κατανομή των οικογενειακών ευθυνών. Η ανάπτυξη νέων συνεργατικών εταιρειών σε καινοτόμους τομείς της οικονομίας, καθώς και τομείς από τους οποίους θα προκύπτει κοινωνικό όϕελος. Η ανάπτυξη της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας. Η διεύρυνση του καταλόγου των ελεγχόμενων προσώπων για σκοπούς υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες», η οποία να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις τρεις εξουσίες (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική) και γενικά όλους όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ασκώντας δημόσια εξουσία ή λαμβάνουν σημαντικές αποϕάσεις που επηρεάζουν τα δημόσια οικονομικά ή τη δημόσια διοίκηση. Η πάταξη της ξενοϕοβίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, πρωτίστως με τη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων.

Τη δύναμη για να γίνουν όλα αυτά πράξη την έχει ο καθένας από εμάς. Η απογοήτευση, η μοιρολατρία, η αγανάκτηση, η οργή, ο θυμός, η αποστροϕή από την πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτε. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαϕορά. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε δικαιολογίες. Αν νομοσχέδια που θα αλώσουν τις ζωές μας πέρασαν με μία ψήϕο διαϕορά, ο καθένας μπορεί να αντιληϕθεί πόσο σημαντικό είναι να δυναμώσει το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Ν.Δ. εντός της Βουλής.

Δεν απευθυνόμαστε μόνο στους ΑΚΕΛικούς ψηϕοϕόρους. Απευθυνόμαστε σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο. Στον καθένα που θεωρεί ότι η Κύπρος θα έχει μέλλον και προοπτική μόνο με δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Σε όποιον θεωρεί ότι πρέπει να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή λαίλαπα Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ- Αριστερά-Ν. Δ. μπορεί. Η δική μας δύναμη θα είναι και δική τους. Η δική μας ϕωνή θα είναι η ϕωνή τους.

Ως υποψήϕιος Πρόεδρος ο κ. Αναστασιάδης μαζί με το Δημοκρατικό Συναγερμό δεσμευόταν με κάθε ευκαιρία ότι θα έϕερνε την άνοιξη. Πέρασαν ήδη τρεις χειμώνες και ακόμα δεν ήρθε η άνοιξη που προεκλογικά έταζαν στο λαό. Την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη ϕτιάχνεις, λέει ο ποιητής. Γι΄αυτό και τώρα είναι η ώρα ο καθένας να κάνει τη διαϕορά! Στις 22 του Μάη να δυναμώσει η αντίσταση, να δυναμώσει η ελπίδα! Στις 22 του Μάη το ΑΚΕΛ- Αριστερά, Νέες Δυνάμεις να είναι δύναμη ακόμα πιο δυνατή! Δύναμη που θα κάνει τη διαϕορά!