11/2/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ


Ο Δήμος Μόρφου σε απάντηση των πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με τις τοποθετήσεις του τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν, επιθυμεί να τονίσει για άλλη μια φορά ότι η Μόρφου δεν παζαρεύεται και δεν ξεπουλιέται, ούτε ήταν, ούτε είναι αλλά ούτε και θα γίνει ποτέ προϊόν διαπραγμάτευσης.

Η Μόρφου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Μορφίτες και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραιτηθούν του αναφαίρετου δικαιώματος τους για επιστροφή. Ο κ. Ερντογάν δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να αποφασίζει και να διακηρύττει δημόσια για το ποιες περιοχές θα επιστραφούν και ποιες όχι αφού πρέπει να γνωρίζει ότι τίποτα στην Κύπρο δεν είναι ιδιοκτησία του. Τα εδάφη που κρατούν, τα κρατούν παράνομα και με την βίαιη επιβολή του κατοχικού τουρκικού στρατού.

Το θέμα της επιστροφής στη Μόρφου και στην ευρύτερη περιοχή μας, τα θέματα περιουσίας και επανεγκατάστασης, ο Δήμος Μόρφου τα έχει συζητήσει στις πρόσφατες συναντήσεις με την Πολιτική ηγεσία της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς επίσης με Βρετανούς Βουλευτές και το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας κάνοντας ξεκάθαρη τη διεκδίκηση για επιστροφή στη Μόρφου και την ευρύτερη περιοχή. .

Η Μόρφου ανήκει μόνο σε εμάς τους Μορφίτες, τους νόμιμους κατοίκους της που ζούμε εδώ και 42 χρόνια στην προσφυγιά, προσμένοντας την ευλογημένη ώρα της επιστροφής.

Τα τετελεσμένα της εισβολής και της παράνομης κατοχής, δεν δημιουργούν κανένα δικαίωμα στον κ. Ερντογάν και στο παράνομο καθεστώς του Ακιντζί και της Άγκυρας στην κατεχόμενη γη μας.  

Για μια ακόμη φορά, η τουρκική πλευρά και ο Τούρκος Πρόεδρος τορπιλίζουν το διάλογο και διαγράφουν με τον πιο επίσημο τρόπο κάθε προσπάθεια για λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Όλα αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήνουν τη δική μας πλευρά απροβλημάτιστη, δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους μπροστά στην τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα.

Χαράλαμπος Πίττας
Δήμαρχος Μόρφου