11/2/16

Το ΑΚΕΛ όχι μόνο τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης του λιμανιού της Λάρνακας

Ανακοίνωση
Επειδή από ορισμένους γίνεται μια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ως ΑΚΕΛ, θέλουμε για ακόμα μια φορά να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.

Το ΑΚΕΛ όχι μόνο τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης του λιμανιού της Λάρνακας, αλλά αγωνιωδώς προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να πείσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη βάση ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού.
Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, με επιστολή του (09/12/14) στον Υπουργό Εσωτερικών, διεκδικούσε, μάταια δυστυχώς, να διαμορφωθεί αυτός ο Στρατηγικός Σχεδιασμός. Ζητήσαμε επανειλημμένα, όπως ο σχεδιασμός λάβει υπόψιν την ανάπτυξη της Λάρνακας, την ευημερία των κατοίκων της και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Συμμεριζόμαστε και κατανοούμε τους προβληματισμούς των εργαζομένων στο Λιμάνι ως προς την αβεβαιότητα που προκαλείται από την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους για την ανάγκη λήψης αποφάσεων που θα αφορούν στη χρήση του Λιμανιού, στη βάση ενός συνολικού σχεδιασμού.
Ως ΑΚΕΛ, εκφράσαμε τις ανησυχίες για τους κινδύνους, που ελλοχεύουν από τυχόν επιβάρυνση του περιβάλλοντος, της τοξικής ρύπανσης και των βιομηχανικών μονάδων παραγωγής λάσπης.
Απευθύνουμε, ξανά, έκκληση προς την κυβέρνηση να διαβουλευτεί με τις αρχές της πόλης ώστε συλλογικά και δημοκρατικά να ληφθούν αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της Λάρνακας. Πρόσθετα, καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην  υλοποίηση, επιτέλους, της δέσμευσης που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν επισκέφτηκε τη Λάρνακα στις 30/07/15 λέγοντας επί λέξη τα εξής: “…η κυβέρνηση παραμένει αυστηρά προσηλωμένη στο στόχο η ανάπτυξη του Λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας να επεκτείνεται στην εξυπηρέτηση των τουριστικών και εμπορικών λειτουργιών του λιμανιού αλλά και στην ανάπτυξη και κατασκευή μιας υπερσύγχρονης μαρίνας.”

11/02/2016