2/2/16

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-
Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Ο κ. Γεωργιάδης ουδέποτε απάντησε είτε γιατί δεν έχει το θάρρος είτε γιατί αδιαφορεί για τη δυστυχία που βιώνουν έκτοτε οι κουρεμένοι καταθέτες.
            Τι απέγιναν τα επιπλέον 3.6 δις  ευρώ που περίσσεψαν από το κούρεμα;
Αφού το κούρεμα των καταθέσεων ήταν εργαλείο για την ανακεφαλαιοποίηση και τη διάσωση της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, η Λαϊκή Τράπεζα γιατί έκλεισε;
2 Φεβ. 16
Πρόκληση άνευ προηγουμένου αποτελεί η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι «δανειστήκαμε 2 δις λιγότερα από αυτά που προνοούσε η μνημονιακή σύμβαση».
Ως Συμμαχία Πολιτών, με βάση τα στοιχεία, κατ΄επανάληψη θέσαμε σοβαρά ερωτήματα προς τον κ. Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος ουδέποτε απάντησε είτε γιατί δεν έχει το θάρρος είτε γιατί αδιαφορεί για τη δυστυχία που βιώνουν έκτοτε οι κουρεμένοι καταθέτες.
Με βάση την έκθεση ΔΝΤ του Οκτώβρη 2014, το ληστρικό κούρεμα των καταθέσεων απέφερε 9.4 δις ευρώ. Η συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα ήταν όπως από το κούρεμα των καταθέσεων, εξασφαλιστεί το ποσό των 5.8 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και τη διάσωση της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.
Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα:
1-        Τι απέγιναν τα επιπλέον 3.6 δις  ευρώ που περίσσεψαν από το κούρεμα;
2-        Αφού το κούρεμα των καταθέσεων ήταν εργαλείο για την ανακεφαλαιοποίηση και τη διάσωση της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, η Λαϊκή Τράπεζα γιατί έκλεισε;
Ο Υπουργός Οικονομικών αφού αδιαφορεί να απαντήσει, τουλάχιστον ας σταματήσει να μιλά για το οικονομικό θαύμα. Είναι οι καταθέσεις και τα αξιόγραφα των απλών ανθρώπων και των εταιρειών που κλάπηκαν. Είναι τα παιδιά των απλών ανθρώπων που είναι στην ανεργία και που μεταναστεύουν. Είναι απλές οικογένειες που κάνουν ουρές στα κοινωνικά παντοπωλεία και που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Τουλάχιστον ας σταματήσει να  παίζει με τον πόνο του λαού.