22/1/16

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Τελεβάντος

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: «Ο ΑΚΙΝΤΖΙ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΧΙ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ»

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Τελεβάντος, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο Νταβός για το κυπριακό, ανέφερε:
«Δυστυχώς ο κύριος Ακιντζί στο Νταβός παρουσιάστηκε και μίλησε ως εκπρόσωπος της κατοχής επιχειρώντας να κτίσει πάνω στην Τουρκική προπαγάνδα ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει κατοχή, ότι η Τουρκία είναι καταλύτης και βοηθός της λύσης, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «εκλιπούσα» και ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο συμπρόεδροι που εκπροσωπούν δύο λαούς και δύο κράτη.
Στην ίδια γραμμή ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου εσκεμμένα και προκλητικά υποβάθμισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι ο Μουσταφά Ακιντζί μίλησε στο Νταβός επί ίσοις όροις με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη.
Η προσπάθεια της Τουρκίας είναι σήμερα περισσότερο έντονη και εμφανής από ποτέ. Επιδιώκει την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου της και την εξίσωση τους με το κατοχικό καθεστώς και τον κατοχικό ηγέτη.
Αυτή την προσπάθεια ενισχύουν δυστυχώς η Γραμματεία του ΟΗΕ και οι ζηλωτές της όποιας λύσης εντός και εκτός Κύπρου.
Δηλώνουμε ξανά και ξανά ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη διολίσθηση σε λογικές διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ή την αποδοχή της λογικής εξίσωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016