18/1/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ως Συμμαχία Πολιτών τασσόμαστε κάθετα κατά της όποιας προσπάθειας ακρωτηριασμού της Δημοκρατίας. Κούρεψαν την οικονομία, δεν θα επιτρέψουμε να κουρέψουν και τη δημοκρατία.

18 Ιαν. 16
Φαίνεται ότι κάποιοι στον τόπο μας, ενοχλούνται από τη διαδικασία των εκλογών που αποτελεί το μέσο άσκησης του δικαιώματος των πολιτών να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους στους πολιτειακούς θεσμούς.
Μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια για αναβολή των Βουλευτικών εκλογών τώρα κάποιοι επιχειρούν την αναβολή των Δημοτικών εκλογών, με παράταση της θητείας των υφιστάμενων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Προβάλλουν ως επιχείρημα τους τη μη ολοκλήρωση της συζήτησης για τη Μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκηση και την ιδέα όπως συμπίπτουν στο μέλλον με τις Ευρωεκλογές.
Ως Συμμαχία Πολιτών τασσόμαστε κάθετα κατά της όποιας προσπάθειας ακρωτηριασμού της Δημοκρατίας. Κούρεψαν την οικονομία, δεν θα επιτρέψουμε να κουρέψουν και τη δημοκρατία. Ούτε πρόκειται να αποδεχθούμε να περιοριστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών γιατί η Κυβέρνηση παλινδρομεί και αναβάλλει το ζήτημα της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αν θέλουν να γίνονται ταυτόχρονα οι Ευρωεκλογές με αυτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τότε η θητεία των νέων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων να είναι περιορισμένης διάρκειας. Το επιχείρημα ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα διεκδικήσουν σοβαροί υποψήφιοι στερείται σοβαρότητας. Ενδεχόμενα δεν θα διεκδικήσουν αυτοί που ψάχνουν να βολευτούν. Αυτοί που ειλικρινά ενδιαφέρονται να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία θα δείξουν ενδιαφέρον και θα σεβαστούν το δικαίωμα των πολιτών να εκλέγουν τους τοπικούς άρχοντες.
Η παράταση με νόμο της θητείας εκλελεγμένων αντιπροσώπων του λαού οδηγεί σε οπισθοδρόμηση και ισοδυναμεί με υποβολή της δημοκρατίας στο γύψο.