7/1/16

Εκσυγχρονίζεται ο Νόμος περί Στρατού



Εκσυγχρονίζεται ο Νόμος περί Στρατού

O Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης παρουσίασε σήμερα σε συνεδρία της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής το Νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Άμυνας με τίτλο «Ο Περί Στρατού της Δημοκρατίας Νόμος του 2015».
Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Άμυνας έχει προχωρήσει πρόσφατα σε εκσυγχρονισμό των προνοιών των Περί Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Κανονισμών.
Οι σχετικοί Κανονισμοί, που εκκρεμούσαν για μια σχεδόν δεκαετία, έχουν κατατεθεί πέρυσι και βρίσκονται ενώπιον της Βουλής.  Οι εκσυγχρονιστικές πρόνοιες των εν λόγω Κανονισμών αντικατοπτρίζονται στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου περί Στρατού.
Επιπρόσθετα, το Νομοσχέδιο καλύπτει σειρά νομοθετικών κενών που υφίστανται ως προς την αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων, τα οποία μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν με κατ’ αναλογία εφαρμογή νομοθετημάτων που ρυθμίζουν παρόμοια ή συναφή θέματα, όπως οι Νόμοι Περί Δημόσιας Υπηρεσίας και της Αστυνομίας. 
Το Νομοσχέδιο περιλαμβάνει πρόνοιες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αποστολή, δομή και οργάνωση του Στρατού, τις εξουσίες του Υπουργικού Συμβουλίου, του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού και άλλες σχετικές πρόνοιες που περιλαμβάνονται στον Νόμο Περί Εθνικής Φρουράς.
Περιλαμβάνει, επίσης, πρόνοιες αναφορικά με τη μετάθεση, απόσπαση και διάθεση προσωπικού και πρόνοιες σχετικά με δικαιώματα και υποχρεώσεις των μελών του Στρατού.

Γραφείο Τύπου, 7 Ιανουαρίου 2016