1/12/15

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας στη συνέντευξη Τύπου

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας στη συνέντευξη Τύπου
 για την πολιτιστική διαδραστική εγκατάσταση « Big Piano : Nicosia 2015»


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που σκοπό έχει να ενημερώσει το κοινό για την πολιτιστική διαδραστική εγκατάσταση «Big Piano: Nicosia 2015», που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2015. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde, που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας.

Η πρωτότυπη αυτή διαδραστική εγκατάσταση, η οποία διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία και σε μεγαλουπόλεις του εξωτερικού, συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία ευκαιριών για την καλλιέργεια, την ανάπτυξη και την προώθηση της μουσικής. Επιπλέον, αποτελεί μια όμορφη εικόνα και κατ’ επέκταση μια ευχάριστη νότα μέσα σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Η αντίστοιχη περσινή συνδιοργάνωση με τίτλο: «Play M e, I´m Y ours: Nicosia 2014» υπήρξε η μεγαλύτερη μουσικο-εικαστική διαδραστική εγκατάσταση που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο, καθώς υπολογίζεται ότι πέραν των 250.000 ατόμων ήλθαν σε επαφή με ένα τουλάχιστον πιάνο από τα 10 φιλοτεχνημένα πιάνα που τοποθετήθηκαν στους δρόμους, τα πάρκα, τις πλατείες και τα εμπορικά κέντρα της Λευκωσίας. Το «Big Piano: Nicosia 2015» βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία. Συγκεκριμένα, τέσσερα μεγάλα keyboards (πλήκτρα πιάνου) θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, ελεύθερα προς τον καθένα να παίξει και να τα αξιοποιήσει. Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος θα απολαύσει αυτή τη διοργάνωση και θα ανταποκριθεί και πάλι με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω, αλλά και να συγχαρώ τον Πολιτιστικό Οργανισμό Avantgarde, για τη γόνιμη και παραγωγική συνεργασία  που αναπτύσσει με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συμβάλλοντας έτσι σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην καλλιέργεια πολιτιστικής δημιουργίας και κοινωνικής προσφοράς.
     
Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που θα φιλοξενήσουν τα πλήκτρα στους χώρους τους, χαρίζοντας αυτή την όμορφη εμπειρία στο φιλόμουσο κοινό και όχι μόνο, καθώς και τους χορηγούς, χωρίς τη συνδρομή των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση αυτής της εγκατάστασης.

Τέλος, ευχαριστούμε και όλους εσάς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για την εδώ παρουσία σας, αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που επιτελείτε στην ενημέρωση του κοινού, γεγονός που θα συμβάλει καθοριστικά και στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης.

___