13/11/15

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ, όπου ο Πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά την υποδοχή του Προέδρου Αναστασιάδη, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, ο κ. Νετανιάχου είπε ότι «είναι χαρά μου που σας βλέπω ξανά. Έχουμε τόσο στενές σχέσεις, είμαστε πολύ κοντά γεωγραφικά, σε αξίες, σε συμφέροντα και στο πνεύμα. Σας καλωσορίζω και θα ήθελα να συζητήσουμε το όλο φάσμα των σχέσεών μας. Τα πάντα. Εμπόριο, Ενέργεια, τουρισμό, Eπισκέψεις Aρχηγών κρατών».

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος και το Ισραήλ «είναι αρκετά κοντά γεωγραφικά και οι εκατέρωθεν επισκέψεις μπορούν να γίνονται συχνά.

Είμαι ευτυχής που σας βλέπω ξανά σε πνεύμα πραγματικής φιλίας», κατέληξε ο κ. Νετανιάχου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «προσβλέπω στις συνομιλίες μας και στις διαβουλεύσεις που πάντοτε βοηθούν στην περαιτέρω προώθηση των σχέσεων μας και είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε, όπως πάντοτε, στην ίδια γραμμή».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και ακολούθως παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών που διήρκησαν περισσότερο από μία ώρα.