26/11/15

Ανακοίνωση σχετικά με την εκμίσθωση δασικής γης

Ανακοίνωση σχετικά με την εκμίσθωση δασικής γης

για τέλεση πολιτικών γάμων στο Εθνικό Δασικό Πάρκο «Πέτρα του Ρωμιού»

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναφερόμενο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ημερ. 26 Νοεμβρίου, 2015 και για παράθεση των πραγματικών δεδομένων, αναφέρει τα ακόλουθα:

Εταιρεία με έδρα την Πάφο, τον Μάιο του 2014, υπέβαλε αίτημα για εκμίσθωση δασικής γης, μέρους του Εθνικού Δασικού Πάρκου «Πέτρα του Ρωμιού», με σκοπό την ανάπτυξη υποδομών για τέλεση πολιτικών γάμων.

Το Τμήμα Δασών, μαζί με τις αρμόδιες αρχές, εξέτασαν το αίτημα της πιο πάνω εταιρείας και το απέρριψαν, κυρίως για τον λόγο ότι θα προκαλούσε αισθητική οχληρία, εφόσον η αιτούμενη περιοχή βρισκόταν πλησίον της Πέτρας του Ρωμιού.

Η εταιρεία υπέδειξε νέα θέση, σε χώρο πέραν του ενός χιλιομέτρου δυτικά της Πέτρας του Ρωμιού, η οποία επανεξετάστηκε και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές, και ως εκ τούτου αποστάληκε πρόταση προς την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή για εκμίσθωση δασικής γης για τον πιο πάνω σκοπό.

Στη συνέχεια, μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση της πιο πάνω εκμίσθωσης και μετά από επανέλεγχο των ορίων της αιτούμενης περιοχής, αφού διεπιστώθει ότι η προτεινόμενη ανάπτυξη βρισκόταν εντός της ζώνης των 500 m από την παραλία, ετοιμάστηκε και αποστάληκε νέα πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για ακύρωση της προηγούμενης απόφασης.  

Σημειώνεται ότι, ουδέποτε συνομολογήθηκε ή υπογράφηκε οποιαδήποτε Σύμβαση Μίσθωσης κρατικής δασικής γης με την εν λόγω εταιρεία.