5/10/15

Συνάντηση του Βοηθού Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Συνάντηση του Βοηθού Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών
και Ταχυδρομείων με τον Γενικό Γραμματέα
της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών


Ο Βοηθός Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Πέτρος Γαλίδης, είχε την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου συνάντηση στο Γραφείο του με τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunications Union, ITU) κ. Ηoulin Zhao, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση της ITU. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Megan Richards ( Principal Adviser , DG CONNECT ), ο κ. Αντώνης Αντωνιάδης (Ανώτερος Λειτουργός Τεχνικού Τομέα ΓΕΡΗΕΤ) και ο κ. Αναστάσιος Ηλία (Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων).

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), η οποία εδρεύει στη Γενεύη, αποτελεί την εξειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών   ( Information and Communication TechnologiesICTs ). Η ITU είναι αρμόδια για την εκχώρηση ραδιοφάσματος και δορυφορικών τροχιών σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και για την ανάπτυξη των τεχνικών προδιαγραφών που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη διασύνδεση των δικτύων και των   τεχνολογιών σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση της δυνατότητας πρόσβασης στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών σε υπο-εξυπηρετούμενες κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η παραδοσιακά εξαιρετική συνεργασία και αμοιβαία υποστήριξη που υφίσταται διαχρονικά μεταξύ των δύο οργανισμών και των στελεχών τους, και αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα, και τις προοπτικές και μελλοντικές στρατηγικές σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Ηoulin Zhao, αναφέρθηκε εκτενώς στα μελλοντικά προγράμματα του Οργανισμού του και ανέπτυξε τις προτεραιότητες και τις πολιτικές της ITU στον ραγδαία μεταβαλλόμενο τομέα των τηλεπικοινωνιών, σε σχέση με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Έγινε αναφορά σε βασικές λειτουργίες του Οργανισμού και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κράτη, οι οργανισμοί και η παγκόσμια αγορά, στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου.
___________
5/10/2015