3/9/15

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην 7η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει
στην 7η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρεί αύριο Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στην 7 η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ). Τη Διάσκεψη φιλοξενεί στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2015 το Κοινοβούλιο της χώρας, στο πλαίσιο της τρέχουσας Λουξεμβουργιανής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).
Η αντιπροσωπία της Βουλής απαρτίζεται από τους βουλευτές κ. Γιώργο Βαρνάβα (Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας) Πρόδρομο Προδρόμου (Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων), Δημήτρη Συλλούρη, Άριστο Δαμιανού και Γιώργο Προκοπίου. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α', κα Σόφη Τσουρή και η Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, κα Όλυα Μαυρουδή.
Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ανταλλαγή απόψεων με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Federica Mogherini , αναφορικά με τις προτεραιότητες στον τομέα της ΚΕΠΠΑ – ΚΠΑΑ. Εξάλλου, θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και των Κλιματικών Αλλαγών. Θα διεξαχθούν επίσης τρία παράλληλα θεματικά εργαστήρια, τα οποία θα αφορούν στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τις μη στρατιωτικές επιχειρήσεις και τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφορικά με την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.
______________