6/8/15

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών σε δημοσιεύματα για τον επιπλέον συντελεστή δόμησης του MALL OF CYPRUS

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών σε δημοσιεύματα
 για τον επιπλέον συντελεστή δόμησης του MALL OF CYPRUS


Το ποσό των 20 εκ. ευρώ, έναντι της υπέρβασης του συντελεστή δόμησης κατά 4987τ.μ., που επικαλείται το ΕΤΕΚ, σημαίνει πέραν των 4 χιλιάδων ευρώ ανά τ.μ..
Με αυτό το ποσό αγοράζει κανείς κτισμένη οικοδομή πολυτελείας

Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων που αναφέρουν, σε σχέση με το MALL OF CYPRUS , ότι ο επιχειρηματίας «αντί 20 εκ. ευρώ θα πληρώσει μόλις 1,5 εκ. για τον πρόσθετο συντελεστή», ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα: «Πρόκειται για εντελώς λανθασμένα και ανυπόστατα δημοσιεύματα, που βασίζονται σε παραπληροφόρηση. Η πηγή αυτής της παραπληροφόρησης είναι, δυστυχώς, το ίδιο το ΕΤΕΚ. Τα ΜΜΕ ανακυκλώνουν, δυστυχώς, αυτή τη θέση του ΕΤΕΚ. Βεβαίως, εύλογα διερωτάται κάποιος πού ήταν το ΕΤΕΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια, που παραχωρούνταν, αφειδώλευτα, χαλαρώσεις, υπερβάσεις, κλπ.

Εκφράζω την εύλογη απορία μου: Που βασίζεται το ΕΤΕΚ για να εξακολουθεί να παραπληροφορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, διαχέοντας προς τα έξω εξωφρενικούς αριθμούς, ότι τάχατες ο επιχειρηματίας όφειλε να πληρώσει 20 εκ. ευρώ και ότι, αντί αυτού, του κάνουμε, στην πράξη χάρη, για να ζητήσουμε τελικά μόνο 1,5 εκ. ευρώ;

Είναι προφανές, μέσα από όλη αυτή την παραπληροφόρηση ότι στόχος είναι η ίδια η Κυβέρνηση και η αξιοπιστία της. Κάποιοι, δηλαδή, προσπαθούν να υποβάλουν την ιδέα και την άποψη ότι η Κυβέρνηση χαρίζεται και εξυπηρετεί συμφέροντα. Αυτή η Κυβέρνηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και μόνο και προσπαθεί, με κάθε νόμιμο τρόπο, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας.

Να προσθέσω ότι στην περίπτωση του MALL OF CYPRUS , η υπέρβαση του συντελεστή δόμησης είναι της τάξης των 4.987 τ.μ. Το τι θα πληρώσει η επιχείρηση στο τέλος ως αντιστάθμισμα, που είναι και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Αυτό είναι θέμα εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής προς τον Υπουργό Εσωτερικών και κατόπιν προς το Υπουργικό Συμβούλιο.  

Η ουσία είναι μία: Υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να καταβληθεί αντιστάθμισμα, που θα δοθεί στο Δήμο Λευκωσίας.

Για τα υπόλοιπα, παραπέμπω στις χθεσινές εκτενείς μου δηλώσεις επί του θέματος καθώς επίσης και στις σημερινές μου δηλώσεις που έγιναν στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ».