1/7/15

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το ύψος συνεισφοράς των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συγκεκριμένα έργα

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το ύψος συνεισφοράς
των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συγκεκριμένα έργα

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρία, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε όπως όλα τα έργα που αφορούν κατασκευή κυματοθραυστών και περιλαμβάνονται στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 6/5/2015, τύχουν χειρισμού όσον αφορά το ύψος της συνεισφοράς των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΤΑ) με τον ίδιο τρόπο που τυγχάνουν χειρισμού τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, δηλαδή μείωση της συνεισφοράς των ΑΤΑ στο μισό του συντελεστή που ίσχυε στα πλαίσια παλαιότερης Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, η συνεισφορά των ΑΤΑ για έργα που αφορούν την κατασκευή κυματοθραυστών μειώνεται για όλες τις περιπτώσεις από 50% σε 25%.
Περαιτέρω ενέκρινε, στις περιπτώσεις που μετά από την πιο πάνω διευθέτηση συγκεκριμένες ΑΤΑ εξακολουθούν να μην μπορούν να εξασφαλίσουν το μέρος της συνεισφοράς που τους αναλογεί, την καταβολή από το κράτος ολόκληρου του ποσού του έργου για σκοπούς άμεσης έναρξης των διαδικασιών.
Σύμφωνα με την απόφαση, η αποπληρωμή του ποσού που θα καταβληθεί από το κράτος και αφορά το μέρος της συνεισφοράς των ΑΤΑ, θα γίνεται με αποκοπή μέρους της κρατικής χορηγίας που τους αναλογεί στα επόμενα χρόνια. Η έναρξη της αποπληρωμής θα γίνει μετά την πάροδο δύο ετών από την έναρξη των έργων, σε δέκα ετήσιες δόσεις, χωρίς να επιβάλλεται οποιοσδήποτε τόκος.
_____________