3/6/15

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας στο Ετήσιο Συνέδριο του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας στο Ετήσιο Συνέδριο
του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

 
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού να απευθύνω χαιρετισμό στο φετινό Ετήσιο Συνέδριο, το οποίο έχει καταστεί πλέον θεσμός, αλλά εξελίσσεται και σε βήμα γόνιμου προβληματισμού, ο οποίος είναι πολλαπλά ωφέλιμος, ιδίως σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που έχει δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Ένας τέτοιος προβληματισμός θα υποβοηθήσει τις κυπριακές επιχειρήσεις και οικονομικούς οργανισμούς να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές τους και να προσαρμοστούν στα δεδομένα, που τους επιβάλλουν οι ποικίλες πιέσεις που αντιμετωπίζουν. Αυτός ο επαναπροσδιορισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και ευελιξία του ανθρώπινου δυναμικού.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναγνωρίζοντας τις πραγματικές ανάγκες που παρουσιάζονται στους τομείς αρμοδιοτήτων του και εφαρμόζοντας τη στρατηγική της Κυβέρνησης, προσανατολίζει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του ώστε να ενισχύει την απασχόληση, να αυξάνει την παραγωγικότητα στην εργασία, να προωθεί τη δια βίου μάθηση και να ενισχύει την ικανότητα των επιχειρήσεων / οργανισμών να ανταπεξέρχονται στον ανταγωνισμό. Στο πλαίσιο των διαφόρων Σχεδίων που προωθεί, με κύριο φορέα υλοποίησης την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ως κρίσιμου παράγοντα για τη βελτίωση της κυπριακής οικονομίας.

Η σημασία που δίνει η Κυβέρνηση σε μια σύγχρονη και αποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού φαίνεται, μεταξύ άλλων, και μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλλει για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της ίδιας της Δημόσιας Υπηρεσίας. Η ανάγκη να αποκτήσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αφορά σήμερα όλους, όχι μόνο την ιδιωτική επιχείρηση, αλλά και τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επειδή η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία της σωστής διαχείρισης του ανθρώπινου κεφαλαίου, προχωρεί στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, η οποία θα αυξήσει την αποτελεσματικότητά του προς όφελος της κοινωνίας.  

Θα ήθελα να κλείσω τον σύντομο χαιρετισμό μου εκφράζοντας την ευαρέσκειά μου για το γεγονός ότι, ο Σύνδεσμός σας δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως με επιδίωξη τη συνεχή πρόοδο των στελεχών των επιχειρήσεων του τομέα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και έχει καθιερώσει την ετήσια αυτή διοργάνωση.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες σας και εκφράζω τη βεβαιότητα ότι, ο Σύνδεσμός σας θα συνεχίσει να συμβάλλει ουσιωδώς στη στήριξη του ρόλου και στη βελτίωση των επιδόσεων της Διεύθυνσης του Ανθρώπινου Δυναμικού στις κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Σας ευχαριστώ.

---------------------

Σημ.:   Τον χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους της κας Υπουργού ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Ανδρέας Ασσιώτης.