21/5/15

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής


«Επιβάλλεται να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία ανάθεσης των εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμένα Λεμεσού σε στρατηγικό επενδυτή»

Την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει επιτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με τους αχθοφόρους στα Λιμάνια εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι η διαβούλευση πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ανάθεσης των εμπορικών δραστηριοτήτων στο λιμάνι της Λεμεσού σε στρατηγικό επενδυτή.

Ερωτηθείς κατά πόσον οι διαβουλεύσεις αφορούν όλους τους αχθοφόρους που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια, σημείωσε   ότι με αίτημα των αχθοφόρων Λάρνακας έχει περιληφθεί γενική πρόνοια στο τροποποιητικό νομοσχέδιο, που θα αφορά την απόσυρση των αδειών όλων των αχθοφόρων.   «Είναι ηθική υποχρέωσή μας εφόσον μας   έχει ζητηθεί να προχωρήσουμε σε διαβουλεύσεις και με τους αχθοφόρους  της Λάρνακας», τόνισε.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των αδειών σε αχθοφόρους που βρίσκονται σε ισχύ, ανέφερε ότι στη Λεμεσό υπάρχουν 28 άδειες και στη Λάρνακα 23.   Πρόσθεσε ωστόσο, ότι οι αχθοφόροι της Λεμεσού εργοδοτούν γύρω στα 60 άτομα.

Καταλήγοντας ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι η ανάθεση των εμπορικών   δραστηριοτήτων του Λιμανιού της Λεμεσού  θα αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την οικονομία   και τους εργαζόμενους, όσο και για τους   πολίτες.