27/3/15

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Γεωργίας ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για την Επιτροπή Σιτηρών

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Γεωργίας ως απάντηση
στην ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για την Επιτροπή Σιτηρών

 
Αναφορικά με τις αντιδράσεις και την έκδοση ανακοίνωσης εκ μέρους της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ σχετικά με δηλώσεις μου για την Επιτροπή Σιτηρών διερωτώμαι  πού βασίζονται, εφόσον δεν έχω αναφέρει τίποτα περάν της πραγματικότητας σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Επιτροπή. Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ γνωρίζει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Επιτροπή Σιτηρών.
 
Όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα και καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η Επιτροπή λόγω των συνεχιζόμενων ελλειμμάτων εκατομμύριων, της απώλειας μεγάλου ποσοστού του κύκλου εργασιών της και του ψηλού λειτουργικού της κόστους. Αυτά εξάγονται τόσο από τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Συμβούλιο της Επιτροπής όσο και από έκθεση που μου έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ).
 
Όσον αφορά στις αναφορές σε δημοσίευμα περί εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων από ξήλωμα της Επιτροπής Σιτηρών θα ήταν ορθό αν κάποιοι έχουν αποδείξεις και στοιχεία για αθέμιτες πρακτικές να τα παρουσιάσουν δημόσια. Το κουτσομπολιό και η αβάσιμη σκανδαλολογία στόχο έχουν να εμποδίσουν τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλλουμε για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό.   
 
Όσοι επιθυμούν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους, για τους οποίους έχω πει επανειλημμένως ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, τότε ας σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για μεταρρύθμιση του τομέα των σιτηρών προς όφελος του αγροτικού κόσμου. Οι αντιδράσεις και τα προσκόμματα που θέτουν σε όποια προσπάθεια μεταρρύθμισης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.