14/1/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητηρίων
για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, το οποίο ανοίχθηκε στην οικία του Γάλλου Πρέσβη.

Μετά την υπογραφή του Βιβλίου Συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα στην Ευρώπη, είπε ότι «αυτό το οποίο γνωρίζω από την ενημέρωση που έχω από τις Αρχές Ασφαλείας είναι ότι παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αποτρέψουμε κάτι ανάλογο και για την πατρίδα μας.

Ελπίζω ότι η καθολική αντίδραση θα δημιουργήσει ή θα προκαλέσει δεύτερες σκέψεις στις απαράδεκτες ενέργειες των εξτρεμιστών».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Προϊστάμενου της ΚΥΠ κ. Ανδρέα Πενταρά ότι τα κατεχόμενα είναι η μόνη πλέον είσοδος ή έξοδος τζιχαντιστών είτε προς την Ευρώπη είτε προς το Ιράκ και τη Συρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο».

Ενωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε το ακόλουθο μήνυμα στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων:

«Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει απόλυτα και κατηγορηματικά τις αποτρόπαιες και βάρβαρες επιθέσεις στο Παρίσι πριν από μερικές μέρες που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 ανθρώπων. Η διεθνής κοινότητα, συγκλονισμένη από αυτή τη θηριωδία, δεν θα πρέπει να επιτρέψει σε εξτρεμιστές να διακυβεύσουν τις δημοκρατικές μας αξίες και να σιγήσουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων και ιδεών.

Εκ μέρους του λαού της Κύπρου εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια και συμπάθεια στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαιώνω τη Γαλλική Κυβέρνηση και το λαό της Γαλλίας για την ειλικρινή μας αλληλεγγύη».
______________