16/1/15

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών μετά από συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Πάφο

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών μετά από συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Πάφο
16/01/2015


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών στην Πάφο, είχε το πρωί συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο της πόλης κ. Φαίδωνα Φαίδωνος. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωσε στα ΜΜΕ:

«Με την ευκαιρία της περιοδείας μου στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών στην Πάφο, ήλθα για να ευχηθώ καλή δουλειά στον νέο Δήμαρχο. Επιτέλους, ειρήνη και γαλήνη στον Δήμο Πάφου.

Ο Δήμαρχος μου έχει υποβάλει ένα μακρύ κατάλογο έργων για υλοποίηση. Και επειδή ο ίδιος ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι σε θέση να γνωρίζει όλα τα προβλήματα του Δήμου Πάφου και να ξέρει τι ζητά. Είναι πολλές και μεγάλες οι απαιτήσεις. Κατανοώ την ανησυχία του και τις απαιτήσεις του ενόψει του Pafos 2017. Ως Κυβέρνηση, θα σταθούμε δίπλα στον νέο Δήμαρχο και την Πάφο, έτσι ώστε να έχουμε ευτυχή κατάληξη με την υπόθεση του Pafos 2017 προς όφελος τόσο της Πάφου όσο και της Κύπρου στο σύνολο της».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση για το τι ακριβώς ζητά ο Δήμαρχος, ο κ. Χάσικος είπε: «Τα έργα που ζητά για υλοποίηση ο Δήμαρχος είναι όντως σοβαρά και μεγάλα. Όλα αυτά, θα πρέπει να αξιολογηθούν στη βάση των δυνατοτήτων του Κράτους, χωρίς να αποκλείουμε όμως και τις υπόλοιπες Επαρχίες. Να δοθούν προτεραιότητες για το Pafos 2017 αλλά, από την άλλη, είναι και η υπόλοιπη Κύπρος, τα υπόλοιπα αστικά κέντρα τα οποία δεν πρέπει να παραβλέψουμε».

Από πλευράς του, ο κ. Φαίδωνος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για την παραγωγική του παρουσία στην Πάφο. Διεξήλθαμε έναν κατάλογο ζητημάτων και θεμάτων. Το Pafos 2017 είναι εθνική υπόθεση και η Πάφος οφείλει να παρουσιαστεί με αξιοπρέπεια απέναντι σε αυτή τη σημαντική υποχρέωση, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Σε δύο ώρες θα υποβληθεί η τελική μας πρόταση για διεκδίκηση κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, η οποία έχει διαμορφωθεί στα 24 εκατ. 710 χιλιάδες ευρώ. Είναι επτά έργα και πέντε δράσεις».