15/2/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας Λεμεσού





Με ιδιαίτερη χαρά, έχουμε συγκεντρωθεί σήμερα στην εκδήλωση βράβευσης που διοργανώνεται από την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (Π.Ο.Π.Ο.) Λεμεσού, για να εξάρουμε την προσφορά και να τιμήσουμε δεόντως τις οικογένειες, των οποίων ο πατέρας και οι τρείς γιοί, έχουν υπηρετήσει κανονική θητεία στις τάξεις της Εθνική Φρουράς.



Παρόμοιες εμπνευσμένες εκδηλώσεις, συμβάλλουν τα μέγιστα στη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση του συλλογικού πνεύματος και ειδικότερα στην προβολή της δια του παραδείγματος αδιάκοπης προσφοράς προς την πατρίδα, στο πλαίσιο της οικογένειας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε προς την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας, η οποία με πλήρη συνέπεια, φροντίζει για την υπεράσπιση των συμφερόντων των τρίτεκνων οικογενειών μας, εξασφαλίζοντας την πρόοδο και την ευημερία τους. Γεγονός, το οποίο επιδεικνύει εμφανώς και εμπράκτως, το κοινωνικό και ανθρωπιστικό πρόσωπο της οργάνωσης. Το φιλοπρόοδο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, με την πολύτιμη υποστηρικτική συνδρομή των χιλιάδων μελών του ανά το Παγκύπριο, καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες με στόχο την καθ΄ όλα νόμιμη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πενταμελών οικογενειών μας. Περιποιεί τιμή για εσάς το πλούσιο έργο το οποίο επιτελείτε καθημερινά, βοηθώντας και στηρίζοντας οικονομικά ή άλλως πως, τα μέλη που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες.

Απευθυνόμενος στις βραβευθείσες οικογένειες, εκ μέρους ολόκληρης της κυπριακής πολιτείας, θέλω να εκφράσω ευθέως την πλήρη ικανοποίηση και τα θερμά συγχαρητήρια μας για την μακρόχρονη προσφορά σας προς την πατρίδα. Αφενός, γίνεστε φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για αποφυγή της φυγοστρατίας και αφετέρου, δηλώνετε εμφαντικά ότι η ανιδιοτέλεια, αποτελεί τη μόνη λύση υπερπήδησης των όποιων προβλημάτων.

Άλλωστε, οι παρούσες συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να ενεργήσουμε πέραν του ανιδιοτελούς. Η μακρά οικονομική κρίση, έχει επηρεάσει σε έντονο βαθμό τον τρόπο ζωής μας και τη μόνη μέθοδος ανατροπής των αρνητικών αυτών δεδομένων, αποτελεί η συλλογική προσπάθεια, η μεταφορά δηλαδή στο «εμείς» και όχι στο «εγώ», σύμφωνα με τον Στρατηγό Μακρυγιάννη. Η ομοψυχία, ακόμα και στο επίπεδο της στράτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, αποτελεί δείγμα εθνικής ευθύνης και ωριμότητας, η οποία δεν πρέπει να απουσιάζει από κανέναν, εάν θέλουμε να ανατρέψουμε τα ομολογουμένως αρνητικά δεδομένα και να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε πορεία ανάπτυξης.

Η έκρυθμη κατάσταση στο γεωπολιτικό σκηνικό της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ύστερα και από τον εντοπισμό των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν αναδείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, τον σταθεροποιητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή η νέα δυναμική σε συνδυασμό και με άλλες διεθνείς συγκυρίες, έχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις για προώθηση της διαδικασίας επίλυσης του κυπριακού. Επιθυμούμε την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα άρει επιτέλους την παρατεταμένη αδικία της κατοχής και θα επιτρέψει σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό, να προχωρήσει απρόσκοπτα στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ευημερίας και ομαλής συμβίωσης, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επιθυμούμε την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και των όποιων εγγυήσεων, οι οποίες θα επιτρέπουν στην Τουρκία να υλοποιεί τους απεχθείς σχεδιασμούς της για έλεγχο του νησιού μας.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε ποτέ ότι, οι προσδοκίες μας, διέρχονται μέσα από μια ισχυρή διαπραγματευτική θέση η οποία επιτυγχάνεται με ενότητα και πολιτική σταθερότητα. Οι κρίσιμες τούτες ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας, πρέπει να βρουν την πολιτική ηγεσία και τον λαό μας ενωμένους και αποφασισμένους να υπερβούν τις δυσκολίες και τους σκοπέλους.       

Θέλω να σας εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την ευεργετική σας συνεισφορά στα κοινά της πατρίδας. Καλώ όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των τιμώμενων οικογενειών μας. Η κυπριακή πολιτεία, επιδοκιμάζει την άοκνη προσπάθεια κάθε οργανωμένου φορέα, για επίτευξη ουσιαστικής προσφοράς στους διάφορους τομείς της εθνικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Να είστε σίγουροι ότι η Κυβέρνηση, μέσα από μια σειρά μέτρων που θα στοχεύουν στην ευημερία των μελών σας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών που καταβάλλει η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας.   

---------------------