15/2/14

Ανακοίνωση της Αγίας Έδρας για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πάπα Φραγκίσκο





Σήμερα το πρωί ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος δέχθηκε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Α.Ε. κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος στη συνέχεια συναντήθηκε με την Α.Ε. Γραμματέα του Κράτους Καρδινάλιο Pietro Parolin, τον οποίο συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Dominique Mamberti, Υπουργός Εξωτερικών.




Κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συνομιλιών υπογραμμίστηκαν οι καλές σχέσεις μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αναφορά έγινε σε αρκετά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι ο θετικός ρόλος της θρησκείας στην κοινωνία και στην προστασία του δικαιώματος ανεξιθρησκείας.

Εκφράστηκε ικανοποίηση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων (για το Κυπριακό) που στοχεύουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Τέλος, στις συνομιλίες εκφράστηκε εκατέρωθεν η ανησυχία αναφορικά με την πολιτική αστάθεια που επηρεάζει την περιοχή της Εγγύς και Μέσης Ανατολής που οδηγεί σε μεγάλα δεινά τους πληθυσμούς και εξέφρασαν την κοινή ελπίδα ότι οι χριστιανικές κοινότητες σε διάφορες χώρες θα συνεχίσουν να προσφέρουν για ένα πνευματικά και υλικά ευήμερο μέλλον.

--------------------------------------

15/2/2014