27/11/14

Ο βουλευτής κ. Γ. Λουκαΐδης συμμετέχει σε επίσκεψη της Υπεπιτροπής της ΚΣΣΕ σε Ισραήλ και Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή

Ο βουλευτής κ. Γ. Λουκαΐδης συμμετέχει σε επίσκεψη της Υπεπιτροπής της ΚΣΣΕ σε Ισραήλ και Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή
27/11/2014


Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης αναχωρεί απόψε για το Τελ Αβίβ για να συμμετάσχει σε επίσκεψη της Υπεπιτροπής για τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στο Ισραήλ και την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Τα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν αρχικά στη Ραμάλλα, όπου θα έχουν χωριστές συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Mohammed Mostafa και με μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου. Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της FATAH δρα Mohammad Shtayyeh και τον υπεύθυνο για τις ειρηνευτικές συνομιλίες κ. Azzam Alahmad, καθώς επίσης με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) δρ Hanan Ashrawi και κ. Yaser Abed Rabbu.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Υπεπιτροπής θα μεταβούν στα Ιεροσόλυμα όπου θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κνεσσέτ κ. Yoel Edelstein και από εκπροσώπους όλων των πολιτικών ομάδων στο Κοινοβούλιο. Θα έχουν επίσης χωριστή συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Επικεφαλής των ειρηνευτικών συνομιλιών κα Tzipi Linvi και τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας κ. Yaaakov Amidror. Θα πραγματοποιηθεί επίσης στον χώρο της Κνεσσέτ ανταλλαγή απόψεων με εκπρόσωπους των μέσων μαζικής επικοινωνίας και των μη-κυβερνητικών οργανώσεων.

Τέλος, τα μέλη της Υπεπιτροπής θα έχουν συναντήσεις στο Τελ Αβίβ με Πρέσβεις και διπλωματικούς εκπροσώπους των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.