1/11/14

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου
01/11/2014


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Ομήρου, έλαβε την τιμητική πρόσκληση για να παρευρεθεί και να εκφωνήσει σύντομο χαιρετισμό στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς φορείς στον τόπο μας.

Λόγω του πολύ βεβαρημένου προγράμματος του Προέδρου, δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί αυτοπροσώπως, γι’ αυτό επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω το σύντομο χαιρετισμό του:

Φίλες και φίλοι,

Είναι γεγονός πως η παρατεταμένη κρίση που μαστίζει την κυπριακή οικονομία, έπληξε δυστυχώς με δυσανάλογα μεγάλη ένταση τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου. Είναι γι’ αυτό που εκ των πρωταρχικών στοχεύσεων της Πολιτείας για έξοδο από την κρίση θα πρέπει να είναι η λήψη μέτρων που θα δημιουργήσουν την προαπαιτούμενη θετική ψυχολογία στον κόσμο, ούτως ώστε να προχωρήσει σε επενδύσεις ακίνητης περιουσίας. Είμαστε πεπεισμένοι πως η αναζωογόνηση των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου θα αποτελέσει το κομβικό σημείο αναστροφής της υφεσιακής πορείας.

Ο κλάδος των ακινήτων μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εκ νέου ισχυρό βραχίονα που θα κινήσει τις αναπτυξιακές δυνάμεις της κυπριακής οικονομίας. Ως εκ τούτου είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί με το Σύνδεσμο Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου μέτρα που θα απλοποιούν τις διαδικασίες στον τομέα των αγοραπωλησιών ακίνητης περιουσίας, καθώς επίσης και μέτρα που θα λειτουργήσουν ως κίνητρα για την επένδυση στον τομέα των ακινήτων. Είναι γι’ αυτό που η Βουλή των Αντιπροσώπων στοχεύει στη συνέχιση, αλλά και στην ενίσχυση ακόμα περισσότερο, της αγαστής συνεργασίας που έχει με το Σύνδεσμο.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της Γενικής σας Συνέλευσης, πρόοδο και ευημερία στον κλάδο σας και αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις προτάσεις και τις εισηγήσεις σας, όπως αυτές θα προκύψουν από τη σημερινή μέρα.


____________

Σημείωση: Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Βουλής κ. Χρίστος Σενέκης ο οποίος διάβασε το χαιρετισμό.