3/10/14

ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ

ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ
Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2014

Η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών πραγματοποίησε την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, Γεύμα Εργασίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιάδη. Στο Γεύμα παραβρέθηκαν τα ισχυρότερα ονόματα της παραδοσιακής Ελληνικής και Κυπριακής Ναυτιλίας.
Στις συζητήσεις που έγιναν κατά την διάρκεια του γεύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τον σημαντικό ρόλο της Κυπριακής Ναυτιλίας στην εθνική μας οικονομία, αλλά και τον εξίσου σημαντικό ρόλο που παίζει η ευρύτερη ελληνοκυπριακή πλοιοκτησία στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η συνέχιση του παράνομου τουρκικού εμπάργκο, επιτάσσει την περαιτέρω ενίσχυση του Κυπριακού Νηολογίου, έτσι ώστε να αυξηθεί περαιτέρω η πίεση που επιβάλλεται στην Τουρκία για άρση του εμπάργκο.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, κύριος Γιώργος Μούσκας, όπως και τα λοιπά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τόνισαν ότι στόχος της Ένωσής μας, αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου της Κύπρου, είναι να προσελκύσει τα ελληνόκτητα πλοία που ακόμη βρίσκονται σε νηολόγια τρίτων χωρών.
Η Κυπριακή Σημαία πρέπει να καταστεί πρώτη εναλλακτική επιλογή των Ελλήνων πλοιοκτητών, αφού με αυτό τον τρόπο ενισχύεται αυτόματα η κοινή ναυτιλιακή πολιτική μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, ενδυναμώνοντας τη δυνατότητα προάσπισης των συμφερόντων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ΙΜΟ στα σημαντικά ζητήματα που είναι σε εξέλιξη.
Σημείωση :
Επισυνάπτεται Φωτογραφία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριου Νίκου Αναστασιάδη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.
Τα ονόματα αρχίζοντας από αριστερά, έχουν ως εξής:
1. Κύριος Αναστάσης Δαυίδ - Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής
2. Κύριος Ανδρέας Χατζηγιάννης - Αντιπρόεδρος
3. Κύριος Πόλυς Β. Χατζηωάννου - Αντιπρόεδρος
4. Κύριος Νίκος Αναστασιάδη – Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
5. Κύριος Γιώργος Μούσκας - Πρόεδρος
6. Κύριος Πόλυς Λ. Χατζηιωάννου – Επίτιμος Πρόεδρος
7. Κύριος Χρήστος Χρυσάνθου - Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής