6/10/14

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στην έναρξη λειτουργίας της παιδικής στέγης Σπίτι της Ελπίδας

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας
στην έναρξη λειτουργίας της παιδικής στέγης Σπίτι της Ελπίδας

 
Με μεγάλη χαρά και προθυμία αποδέχθηκα την πρόσκληση του Οργανισμού Hope For Children, να κηρύξω την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της παιδικής στέγης «Σπίτι της Ελπίδας», που από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται σε δράση και φιλοξενεί, ήδη, 24 ανήλικα και ασυνόδευτα παιδιά.
 
Θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημαντική ανθρωπιστική δράση σας και να εκφράσω την αμέριστη στήριξη εμένα προσωπικά και της κυβέρνησής μου, στη δύσκολη αποστολή σας.
 
Πολλοί εκλεκτοί φίλοι και υποστηρικτές του έργου της Οργάνωσής σας, σας συνοδεύουν και σας ενισχύουν στη μεγάλη προσπάθειά σας.
 
Τους καλωσορίζω και τους ευχαριστώ, κυρίως, όμως, οφείλω θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στη διεύθυνση και τα στελέχη του Οργανισμού Hope For Children για το φιλανθρωπικό έργο τους.
 
Το «Σπίτι της Ελπίδας» στεγάζεται σε κτίριο 5.000 τ.μ. στο κέντρο της Λευκωσίας και λειτουργεί με τρόπο ώστε να διασφαλίζει την ασφάλεια και να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών, από 5 μέχρι 18 χρονών, που φιλοξενεί. Προσφέρει διεπιστημονικές και ολιστικές υπηρεσίες ένταξης, αποκατάστασης και εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων στα απροστάτευτα και ασυνόδευτα αυτά παιδιά, σε καθεστώς απόλυτης ισότητας και εχεμύθειας.
 
Εγκαθιδρύθηκε με την έγκριση και χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων καθώς και σε στενή συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Θέλω να διαβεβαιώσω τη διοίκηση του Οργανισμού Hope For Children πως είναι και δικό μας όραμα η προστασία και η προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού και υποστηρίζουμε την ενεργό συμμετοχή του στην κοινωνία. 
 
Συμμεριζόμαστε επίσης τους σκοπούς σας που επεκτείνονται έως την ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα μη προνομιούχα παιδιά.
 
Θέλω να αναδείξω ιδιαίτερα τη μέγιστη σημασία που η κυπριακή κοινωνία και πολιτεία αποδίδουν στην αποστολή σας και αντανακλά τη βούλησή μας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κυπριακού κράτους ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας, έναντι των παιδιών αυτών. 
 
Θέλω να εξάρω τη δραστηριότητα που ο Οργανισμός Hope For Children επιδεικνύει στον τομέα του εθελοντισμού και να εκφράσω τη βαθειά εκτίμηση και την αμέριστη στήριξή μου. 
 
Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω. Οι εθελοντές είναι το πιο αξιόπιστο κομμάτι μιας κοινωνίας. Αυτοί κάνουν την κοινωνία καλύτερη και την εμπλουτίζουν με αρετές και αξίες. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη και συγκινητική.

Καταλήγοντας, επιθυμώ να εκφράσω τη βαθειά εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συντελεστές της σπουδαίας ανθρωπιστικής αυτής πρωτοβουλίας και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους έργο τους.

----------------------

Σημ.: Τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας διάβασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.