15/10/14

Σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία του Δήμο Πάφου





Σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία του Δήμο Πάφου


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, ευρείας σύσκεψης με αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου, για προώθηση και επίλυση σειράς θεμάτων/προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου αλλά και Μέλη της Επιτροπής ‘Πάφος 2017’. Να μου επιτρέψετε να πω – εξάλλου είναι και θέση του Δημάρχου – ότι, ανεξαρτήτως των όποιων προβλημάτων υπάρχουν σήμερα στην Πάφο και είναι  σε εξέλιξη διαδικασίες εκ μέρους άλλων Αρχών, όπως η Γενική Εισαγγελία, η Αστυνομία κλπ – η δική μας δουλειά είναι να αφήσουμε το ρολόι να προχωρεί, να μην το σταματήσουμε. Είναι πολλά τα έργα που πρέπει να γίνουν στην Πάφο, οι ανάγκες είναι πολλές. Και ήταν φυσικό επόμενο,  ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, να θέλουν να συζητήσουμε όλα αυτά τα προβλήματα. Ιδιαίτερα δε, για το ‘Πάφος 2017’, που είναι η ίδια η χώρα που εκπροσωπείται – δεν είναι ένα τοπικό θέμα – θα πρέπει να δούμε άμεσα τα όποια προβλήματα υπάρχουν, έτσι ώστε να μπορέσουμε έγκαιρα να ανταποκριθούμε σε αυτήν τη διεθνή, θα έλεγα, υποχρέωση, κατά τρόπο αξιοπρεπή, κατά τρόπο που να τιμά όχι μόνο την ίδια την Πάφο αλλά και την ίδια τη χώρα μας.

Έχουμε δρομολογήσει (προς επίλυση) πολλά από αυτά τα θέματα και πιστεύω ότι σε συνεργασία μπορούμε να τα υλοποιήσουμε, για να εξυπηρετήσουμε τους σκοπούς που ανέφερα προηγουμένως».

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Σάββας Βέργας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών γιατί, σήμερα, είχαμε μαζί του μια πολύ παραγωγική και αποδοτική συνάντηση και προχωρήσαμε στην επίλυση θεμάτων που αφορούν την πόλη μου ενόψει του ‘Πάφος 2017’. Κάναμε την απαρχή μιας νέας πορείας διότι, με τον πρακτικό τρόπο με τον οποίο ο Υπουργός έδωσε οδηγίες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα έργα, κυρίως πολιτιστικής υποδομής, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης μας, αναπνέω πιο αισιόδοξα. Πιστεύω ότι, παρά τα στενά χρονοδιαγράμματα, θα μπορέσουμε για προετοιμάσουμε την Πάφο ως μια πετυχημένη πολιτιστική πρωτεύουσα (της Ευρώπης) για το 2017. Θα συμφωνήσω με τον Υπουργό ότι η πόλη μου, το τελευταίο διάστημα, περνά μια δύσκολη καμπή. Όμως, από τη δική μου πλευρά, θα συνεχίσω να μένω ανεπηρέαστος, να εργάζομαι ανιδιοτελώς γι’ αυτές τις προσπάθειες που στοχεύουν στην ανάκαμψη της οικονομίας της Πάφου. Και θέλω να ευχαριστήσω τον ΥΠΕΣ γιατί ανέδειξε αυτό το θέμα του ‘Πάφος 2017’ ως θέμα όχι μόνο της Πάφου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου».

-------------------
.