5/9/14

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη συνάντησή του με τον νέο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό


Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη συνάντησή του
με τον νέο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό


Το ενδιαφέρον του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος θεωρεί ότι είναι στρατηγικής σημασίας η λύση του Κυπριακού, διαμήνυσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο νέος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Espen Barth Eide, στη σημερινή πρώτη τους συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η συνάντηση «ήταν μια πρώτη, πάρα πολύ καλή συνάντηση, σε ένα εξαιρετικό κλίμα και ιδιαίτερα χρήσιμη».

Ερωτηθείς αν ο νέος Ειδικός Σύμβουλος του μετέφερε κάποιο μήνυμα από τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «(μου μετέφερε) το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ΓΓ ο οποίος θεωρεί ότι είναι στρατηγικής σημασίας η λύση του Κυπριακού».

Κληθείς να πει αν ο αξιωματούχος του ΟΗΕ αναφέρθηκε σε ιδέες που θα δώσουν ώθηση στις συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «όχι, δεν αναπτύχθηκαν ιδέες. Αντηλλάγησαν σκέψεις όσον αφορά το όραμα το δικό μας για τη λύση. Έχουμε κάνει εκτενή ενημέρωση και για το τι προσβλέπουμε από μια λύση και για το πώς βλέπουμε να διαμορφώνεται μια ανάλογη λύση».

________________