9/9/14

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων για τις Κυπριακές Αερογραμμές και τον τουρισμό

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
για τις Κυπριακές Αερογραμμές και τον τουρισμό

«Οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης σε ότι αφορά τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα».
Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης στο πλαίσιο του συνεδρίου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ότι αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές, σημείωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.
«Θα μπούμε στο τελευταίο στάδιο, ελπίζουμε να βρεθεί μια πρόταση η οποία θα είναι προς το συμφέρον όχι μόνο των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά ολόκληρης της Κύπρου», τόνισε ο κ. Υπουργός.
Ερωτηθείς κατά πόσον οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση των Βρυξελλών σε ότι αφορά το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των Κυπριακών Αερογραμμών στα πλαίσια του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εάν αυτή θα επηρεάσει την τιμή αγοράς που θα προτείνουν, εξέφρασε την άποψη ότι μέσα στους παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη δεν είναι μόνο το θέμα της τιμής, αλλά και το θέμα της ανάπτυξης γενικότερα της εταιρείας».
Σε ότι αφορά το χρονικό πλαίσιο, στο οποίο αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν σε εξέλιξη αλλαγές στην Ε.Ε., δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί το πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση.
Σε ότι αφορά το θέμα του τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο, τόνισε ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για προσέλκυση νέων εταιρειών που θα φέρουν περισσότερους επιβάτες στη χώρα μας. «Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια άλλωστε που έχουμε υιοθετήσει και την πολιτική των ανοικτών αιθέρων» κατέληξε ο κ. Υπουργός.
----------------