4/8/14

Αυστηροί έλεγχοι και έγκαιρη παρέμβαση του Υπουργειου Άμυνας για απόσυρση τροφίμων εκτός προδιαγραφών




Αυστηροί έλεγχοι και έγκαιρη παρέμβαση του Υπουργειου Άμυνας για απόσυρση τροφίμων εκτός προδιαγραφών



Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της επαύξησης των ελέγχων  που διεξάγει στα τρόφιμα που παραδίδονται στην Εθνική Φρουρά, ζήτησε από τα αρμόδια όργανα του κράτους όπως διενεργήσουν εργαστηριακό έλεγχο σε δείγμα παρτίδας κατεψυγμένων κοτόπουλων, που αφορούσε στην περιεκτικότητά τους σε νερό, βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 543/2008.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου που παρελήφθησαν από το Υπουργείο Άμυνας, σήμερα στις 04 Αυγούστου 2014,  κατέδειξαν περιεκτικότητα νερού κατά 5,8%, πέραν του μέγιστου προβλεπομένου ορίου, και συνεπώς καθιστούν τα κοτόπουλα εκτός των καθορισμένων προδιαγραφών.
Παρά το γεγονός ότι δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα υγειονομικής καταλληλότητας για τα συγκεκριμένα κοτόπουλα, το Υπουργείο Άμυνας, έδρασε άμεσα, απαιτώντας αυθημερόν από την προμηθεύτρια εταιρεία την απόσυρση της ποσότητας που παραδόθηκε στις 04 Αυγούστου 2014 και αντικατάσταση αυτής με αντίστοιχη ποσότητα κοτόπουλων εντός προδιαγραφών. Ζητήθηκε από την εταιρεία όπως η αντικατάσταση ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της 05 Αυγούστου 2014, με σκοπό την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος στην απρόσκοπτη σίτιση των Εθνοφρουρών. Διευκρινίζεται ότι δεν έχει καταναλωθεί στην Εθνική Φρουρά οποιαδήποτε ποσότητα από τη συγκεκριμένη παρτίδα κοτόπουλων.
Ο κ. Υπουργός Άμυνας έδωσε νέες αυστηρότερες οδηγίες, όπως οι εταιρείες, που προμηθεύουν την Εθνική Φρουρά με τρόφιμα, πληροφορηθούν ότι θα πρέπει να τηρούν επακριβώς τις σχετικές προδιαγραφές και ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία παρέκκλιση από αυτές.

04 Αυγούστου 2014
                                    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ