28/7/14

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πρόληψη των αγροτικών πυρκαγιών

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
για την πρόληψη των αγροτικών πυρκαγιών


Ενόψει  Αυγούστου και εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου η Πυροσβεστική Υπηρεσία στ o πλαίσιο της επικοινωνίας με το κοινό νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους Δήμους και τις κοινότητες για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας που αναπτύσσουν στα θέματα πρόληψης των αγροτικών πυρκαγιών.

Η αρχαία ρήση του Ιπποκράτη "Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν" ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, η οποία περιλαμβάνει την ενημέρωση του κοινού όπως και Μηχανισμό Πρόληψη των Πυρκαγιών, αποδίδουν καρπούς.

Ο αριθμός των πυρκαγιών έχει μειωθεί αισθητά από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου μέχρι σήμερα. Ποτέ όμως δεν πρέπει να αδιαφορούμε για τον κίνδυνο της φωτιάς.

Ο Αύγουστος τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζεται ως ο χειρότερος μήνας του χρόνου ακόμα και σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Ως εκ τούτου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει έκκληση προς το κοινό της Κύπρου να εντείνει τα μέτρα πρόληψης και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Όλοι μαζί μπορούμε να διαψεύσουμε τις προβλέψεις για τον Αύγουστο, αλλά και για τους επόμενους μήνες.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι φίλοι κυνηγοί κατά την έξοδο τους για το κυνήγι της φάσσας στις 17 Αυγούστου.

Όλες οι κρατικές Υπηρεσίες που εμπλέκονται στην κατάσβεση των πυρκαγιών βρίσκονται σε εγρήγορση και είναι έτοιμες να επέμβουν. Στο έργο της πρόληψης από την 1 η Αυγούστου θα συνδράμουν και οι παρατηρητές Υπαίθρου, οι οποίοι αποτελούν ένα   θεσμό που για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς το κοινό μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα 112 ή 199.
____________
28/7/2014