11/7/14

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή με αντιπροσωπεία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή
με αντιπροσωπεία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.


Το θέμα των υπερωριών όπως και άλλα σημαντικά ζητήματα συζήτησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.), κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα των υπερωριών των γιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια, για το οποίο η Συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών εξήγγειλε απεργιακά μέτρα στις 21 Ιουλίου 2014.

Ο Υπουργός Υγείας κατέθεσε συναινετική πρόταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας, η οποία περιλαμβάνει τη ρύθμιση του θέματος της υπερωριακής απασχόλησης των κυβερνητικών ιατρών, καθώς και προτάσεις για επίλυση άλλων προβλημάτων που θέτουν οι ιατροί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δεσμεύτηκε όπως μελετήσει την πρόταση εντός του Σαββατοκυρίακου σε επίπεδο Γενικής Συνέλευσης και προσέλθει σε νέα ορισθείσα συνάντηση την Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014, για κατάθεση της απόφασής του. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι πλήρως εξουσιοδοτημένο για να συζητήσει ώστε να επιτευχθεί οριστική συμφωνία, η οποία θα τερματίσει τη διαφωνία και θα άρει όλα τα εξαγγελθέντα απεργιακά μέτρα.
_________________