11/7/14

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Άμυνας και την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Άμυνας και την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

11/07/2014


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ κ. James Townsend και την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων κα Amanda Sloat. Την αμερικανική αντιπροσωπεία συνόδευε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο κ. John M. Koenig.

O Yπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τους Αμερικανούς αξιωματούχους για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας στις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για υποστήριξη ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα αποστολών έρευνας και διάσωσης.

Εξέφρασε επίσης τη θέση της Κυπριακής Κυβέρνησης για ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο με στόχο ειδικότερα την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η βούληση και από τις δυο πλευρές να προχωρήσουν σε διάλογο για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας, και για να διερευνηθούν οι δυνατότητες για αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών όπως η τρομοκρατία, η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής και άλλες μορφές ασύμμετρων απειλών.